Ondernemers staan even voor de klas

ondernemer in de klasIn het kader van het project ‘Ondernemers in de Klas’ staan tussen maandag 12 januari en vrijdag 13 februari vijftig ondernemers en CEO’s uit de provincie Antwerpen eventjes voor de klas. Net zoals 350 andere bedrijfsleiders doen ze in in totaal 550 gastcolleges in middelbare scholen en hogescholen in heel Vlaanderen. Bedoeling is de jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent en hen zo te helpen bij hun studie- of beroepskeuze. Ondernemers voor de Klas is een organisatie van Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo) in samenwerking met het Ondernemersplatform VKW.

In de Kempen nemen onder meer Peter Janssen (Glacio) en Inge Bruynooghe (Philips Lighting) deel aan het initiatief. Janssen trekt naar het Kardinaal Van Roey-instituut in Vorselaar, Bruynooghe naar het Heilig Graf in Turnhout.

Vraag het zelf
Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten jongeren met belangrijke vragen als: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden, welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan ondernemers en CEO’s zelf te stellen.

Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo) wil ondernemingszin bij jongeren stimuleren en mobiliseert hiervoor scholen en bedrijven in een win-winrelatie. Dat doen ze via praktijk- en ervaringsgerichte programma’s. De focus ligt op jongeren van 2,5 tot 25 jaar, van lager tot hoger onderwijs.