Nieuws Kempen OndernemersForum bestaat dit jaar 15 jaar

OndernemersForum bestaat dit jaar 15 jaar

OndernemersForum bestaat dit jaar 15 jaar

ondernemersforumHet OndernemersForum van Unizo bestaat dit jaar 15 jaar. Al 15 jaar volgen ondernemers een traject waarin ze maandelijks een workshop volgen rond een topic dat relevant is voor de ondernemersgroep. Ze leren niet alleen van experts, maar ook van collega-ondernemers. Hans Claesen van C-Works kent het traject al langer begeleidde dit jaar een groep als peter. Een getuigenis.

“Ik leerde het OndernemersForum in 2010 leren kennen doordat ik in enkele groepen sessies gaf als gastspreker rond communicatie, sociale media en marketing. Ik vond het concept inspirerend, vooral omdat ook aan ervaringsuitwisseling gedaan wordt. Zo leren de deelnemers niet alleen van de expert, maar ook van elkaar. In 2014 was ik peter van de groep ‘e-commerce’ en in 2015 zal ik de groep ‘retail’ begeleiden.”

Ook voor mij als peter was het een zeer leerrijk traject

“Ik heb een achtergrond in webdesign, communicatie en marketing maar ook voor mij was het een zeer leerrijk traject. Er zijn vele specialisaties die we aan bod hebben laten komen, zoals google adwords, online marketing, sociale media, wetgeving, logistiek en verzending… Voor elk van deze onderwerpen werd een expert ter zake uitgenodigd. De rol van de peter is eerder faciliterend, hij moet ook zorgen dat de deelnemers zich goed voelen en de interactie met anderen willen aangaan.”

Leren van experts
“De thema’s die aan bod komen, liggen vast per groep, maar de invulling wordt grotendeels bepaald door de groep. De eerste sessie is een brainstorm waarin per onderwerp de belangrijkste vragen en noden naar boven komen. Op basis hiervan wordt een planning opgemaakt en gaan we op zoek naar experten die een sessie kunnen geven. De sprekers vinden we meestal in ons eigen netwerk, dat van Unizo of via aanbevelingen van deelnemers en andere betrokkenen. Het kunnen interactieve opleidingen zijn, maar ook een workshop of praktische opdracht. Na enkele sessies gaan we na of er bijkomende vragen zijn of er dieper ingegaan moet worden op enkele onderwerpen. We zullen met de groep retail ook enkele sessies op locatie houden, bijvoorbeeld bij een deelnemer of op een inspirerende locatie.”

Ervaringsuitwisseling
“Een grote meerwaarde van het OndernemersForum is dat je weet dat je er als ondernemer niet alleen voorstaat, en dat de vragen en problemen waarmee je zelf kampt, ook in andere bedrijven bestaan. Via ervaringsuitwisseling kan er soms een oplossing uit de bus komen of verandert de kijk op de situatie. Natuurlijk leer je ook heel wat praktische zaken bij en bouw je aan je eigen netwerk. Het Ondernemersforum is daardoor een hefboom voor je professionele groei en die van je bedrijf.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer