Nieuws Kempen Onderzoek naar sociale fraude bij Henco

Onderzoek naar sociale fraude bij Henco

Onderzoek naar sociale fraude bij Henco

HERENTALS – Bij  Henco in Herentals zijn controleurs van de sociale inspectie binnengevallen om onderzoek te voeren naar mogelijke sociale fraude. Het gaat om bedienden die in tijdelijke werkloosheid toch gewerkt zouden hebben. Henco wil voorlopig niet reageren op de beschuldigingen.

Controleurs van de RVA zijn maandag binnengevallen bij Henco Industries nv. in Herentals, dat buizen, koppelingen en fittingen maakt voor de installatie van sanitair en verwarming. Volgens Gazet Van Antwerpen zou het bedrijf misbruik hebben gemaakt van de coronamaatregelen. Bedienden in de verkoopafdeling die op tijdelijke werkloosheid stonden ingeschreven, moesten toch van thuis uit werken. Daarover zouden enkele werknemers de sociale inspectie hebben getipt.

Henco wil voorlopig niet reageren op de aantijgingen. Ook de sociale inspectie communiceert niet over een lopend onderzoek.

Henco behoort tot de internationale groep Aalberts en is een beursgenoteerd bedrijf. Er werken 262 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Eindhout, Herentals
Eindhout

Drukkerij Van Dingenen komt bij Impressa

EINDHOUT/HERENTALS – Drukkerij Van Dingenen in Eindhout (Laakdal) wordt een onderdeel van Drukservice Impressa in Herentals. Beide bedrijven hebben daarover… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio