One Simulations, dat onderdeel is van Sweco, heeft haar expertise van CFD-simulaties kunnen inzetten voor een baanbrekend onderzoek in de geneeskunde Foto: One Simulations

One Simulations zet expertise in voor baanbrekend onderzoek

One Simulations, dat onderdeel is van Sweco, heeft haar expertise van CFD-simulaties kunnen inzetten voor een baanbrekend onderzoek in de geneeskunde. One Simulations creëerde een gebruiksvriendelijke digital twin die ervoor zorgt dat patiënten met ademhalingsproblemen sneller en meer adequate geneesmiddelen krijgen.

One Simulations heeft een gebruiksvriendelijke Digital Twin (DiTIAD) ontwikkeld die de verspreiding van ingeademde geneesmiddelen in de luchtwegen van patiënten met ademhalingsproblemen voorspelt. Dit vervangt kostbare en tijdrovende CFD-studies en schadelijke stralingsonderzoeken. De DiTIAD is een waardevolle aanwinst voor ziekenhuizen en biedt een alternatieve en effectieve benadering voor de behandeling van luchtwegaandoeningen.

Naast medische toepassingen speelt CFD-simulatie een belangrijke rol in de gebouwde omgeving, waar het wordt gebruikt voor het modelleren van verschillende aspecten zoals windbelasting, ventilatie en geluidshinder. Gebouwsimulaties helpen architecten en ingenieurs om ontwerpen te optimaliseren en prestatiecriteria te bereiken.

Sweco's inzet voor innovatie en digitalisatie past binnen hun missie om de samenleving te transformeren en te zorgen voor een gezonde en duurzame toekomst, zowel in de bouwsector als in de medische wereld.