Nieuws Kempen Ontwerpakkoord over sluiting McCain Grobbendonk

Ontwerpakkoord over sluiting McCain Grobbendonk

Ontwerpakkoord over sluiting McCain Grobbendonk

mccain-300x168Na een marathonvergadering hebben directie en bonden bij aardappelverwerker McCain in Grobbendonk maandagavond laat een ontwerpakkoord over een sociaal plan bereikt. Het wordt donderdag voorgelegd aan het personeel. Tot zolang worden er geen bijzonderheden over verstrekt.

De gesprekken kaderden in de sluiting van de fabriek. De directie kondigde op 16 januari de overheveling van de productie van aardappelspecialiteiten aan van Grobbendonk naar de site van Lutosa in Leuze-en-Hainaut. Reden was dat de Kempense productie-eenheid er niet op gericht is om over te schakelen van aardappelspecialiteiten naar frieten en dus niet kan genieten van integratievoordelen. Bijkomend is de vestiging in Grobbendonk verouderd en ligt die in het centrum met geen mogelijkheden tot uitbreiding.

Directie en bonden zaten vrijdag ook al aan tafel, maar toen liepen de gesprekken vast, waarna de bonden opriepen om de toegang tot het bedrijf te blokkeren. Vrijdagavond werd dan afgesproken om de blokkade op te heffen en maandag opnieuw aan tafel te gaan zitten.

Het stopzetten van de productieactiviteiten heeft betrekking op 123 personeelsleden. Een aantal kreeg de mogelijkheid om aan de slag te gaan in Leuze. Donderdag spreekt het personeel zich uit over het voorlopig akkoord.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer