Nieuws Kempen Ontwrichte zones leveren in zeven jaar 4.259 jobs op

Ontwrichte zones leveren in zeven jaar 4.259 jobs op

Ontwrichte zones leveren in zeven jaar 4.259 jobs op

KEMPEN – De overheid heeft de steunmaatregelen in de ontwrichte zones zoals die van Turnhout met twee jaar verlengd. Door die steun zijn er de voorbije zes jaar al bijna 4.259 nieuwe jobs in onze regio bijgekomen.

De ruime Turnhoutse regio kreeg in mei 2015 al een erkenning als ontwrichte zone. Door de toenmalige sluiting van ketchupfabriek Heinz en het opdoeken van verschillende afdelingen bij Philips Lighting werkte de overheid een reeks gunstmaatregelen uit die het lokale bedrijven aantrekkelijker moet maken om te investeren in bijvoorbeeld machines. Wanneer zo’n financiële inspanning voor een onderneming ook rechtstreeks extra banen oplevert, moet de onderneming gedurende twee jaar een kwart minder bedrijfsvoorheffing betalen.

Voka is tevreden

“We zijn erg tevreden dat de bevoegde ministers Jo Brouns en Vincent Van Peteghem de steunmaatregel met twee jaar verlengd hebben tot oktober 2024“, zegt Wim Brillouet, manager Belangenbehartiging van Voka Mechelen-Kempen. “We hebben er samen met Voka Limburg hard om gestreden. Het gaat hier alleen al voor de regio Turnhout sinds 2015 om 4.259 jobs.”

Eenvoudig aan te vragen

Zo’n aanvraag tot steunmaatregel is voor de bedrijven vrij eenvoudig via Voka te regelen. Het werkgeversplatform heeft daarin de voorbije jaren heel wat expertise opgebouwd, zodat bedrijven geen jaren moeten wachten op een tussenkomst van de overheid.

Korting op loonkosten

Twee jaar lang een korting krijgen op de bedrijfsvoorheffing levert de bedrijven een besparing van 4 tot 5% op de loonkosten op. “Net dat is essentieel”, zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen. “Onze ondernemers betalen nu de hoogste lonen uit in vijftig jaar. De steunmaatregel ontwrichte zone geeft hen ademruimte. Maar daar staat ook een duidelijk engagement van de bedrijven tegenover. Met die steun moeten ze investeren in jobs. Jobs die hier in de regio blijven.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.