Nieuws Kempen Ook ’t Klaverblad gaat voor herbruikbare bekers

Ook ’t Klaverblad gaat voor herbruikbare bekers

foto: Catherine Sheila

Ook ’t Klaverblad gaat voor herbruikbare bekers

MERKSPLAS – Het mag gerust een tendens worden genoemd: drankenhandels die voortaan ook herbruikbare bekers verhuren. Daarmee spelen ze in op het verbod dat sinds dit jaar geldt om drank te serveren in wegwerpbekers. Drankenhandel ’t Klaverblad in Beerse geeft organisatoren van fuiven nu ook de mogelijkheid om herbruikbare bekers te huren.

“We hebben drieduizend bekers van 25 centiliter gekocht en zeshonderd van 40 centiliter”, zegt Philippe Van Sande van ’t Klaverblad in Gazet van Antwerpen. “Ze zijn gemaakt van polypropyleen. Er zit rubber in verwerkt, waardoor ze iets flexibeler zijn. Het is de bedoeling om er ons logo op te zetten. Daarnaast hebben we nog een aantal herbruikbare bierbekers van brouwerij Maes. Die zijn van een ander materiaal gemaakt en dus iets harder.”

De bekers worden dit weekend voor de eerste keer gebruikt in de fuifzaal in Merksplas. “Vorige maand tijdens Wintervuur in Beerse werd ook drinken geschonken in herbruikbare bekers. De helpers waren vooraf een beetje sceptisch omdat ze dus moesten afwassen, maar achteraf heel tevreden omdat na afloop het terrein nog nooit zo snel weer proper was.”

Afwassen

’t Klaverblad heeft ook een wasstraat aangekocht om de bekers na een fuif of ander evenement weer schoon te krijgen. “In de zomer nemen we een nieuw magazijn gebruik in de Beemdenstraat. De bedoeling is om de wasstraat in het nieuwe gebouw te plaatsen. Het wordt geen mobiele installatie, de organisatoren kunnen ze dus niet gebruiken op hun evenement. In de wasstraat passen ook glazen, het is dus een goede investering”, zegt Philippe Van Sande.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.