Nieuws Kempen Op 1 rijstrook naar Antwerpen: dat worden lange files

Op 1 rijstrook naar Antwerpen: dat worden lange files

Op 1 rijstrook naar Antwerpen: dat worden lange files

wegenwerkenWie geregeld naar Antwerpen moet, kan nu al beginnen nadenken over een alternatief voor de auto. Tijdens zes dagen in mei voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) structurele onderhoudswerken uit op de E313 tussen Ranst en Antwerpen in de richting van Antwerpen. Het wegdek is in slechte staat en dringend aan vernieuwing toe. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 8 tot 11 mei en van 13 tot 18 mei. Tijdens de werken is slechts één rijstrook open voor het verkeer. Er wordt ernstige verkeershinder verwacht.

De werken worden uitgevoerd in twee fases en zullen in totaal 6 dagen duren. Tijdens fase 1 wordt er van vrijdagavond 8 mei (21u.) tot maandagochtend 11 mei (6u.) gewerkt aan de rechterzijde van de snelweg. In de tweede fase wordt er van woensdagavond 13 mei (21u.) tot maandagochtend 18 mei (6u.) gewerkt aan de linkerzijde van de snelweg. Tijdens beide fases is 1 rijstrook beschikbaar voor doorgaand verkeer.

Doorlopend werken
AWV wil de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk beperken. Daarom wordt er gewerkt in de weekends en worden de werken gespreid over verschillende fasen. Bovendien werkt de aannemer dag en nacht door om de periode van hinder zo kort mogelijk te houden. Om de werken echter veilig te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk om meer rijstroken in te nemen per fase. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werken tussen Ranst en de Antwerpse Ring slechts over één rijstrook rijden. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Weggebruikers houden tijdens de werken best rekening met ernstige hinder. Verkeer dat zich van oost naar west wil verplaatsen, rijdt best over Brussel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer