Nieuws Kempen Op zoek naar 10.000 euro voor indoor motorcrossparcours

Op zoek naar 10.000 euro voor indoor motorcrossparcours

Op zoek naar 10.000 euro voor indoor motorcrossparcours

motorcrossparcoursIndoor Quad Park in Hulshout is een crowdfundingcampagne gestart om 10.000 euro bijeen te brengen voor de aanleg van een indoor motorcrossparcours. “Daar is veel vraag naar binnen de motorcrosswereld”, weet zaakvoerder Maarten Schuermans. “We willen Belgische motorcrossers de kans geven om tijdens de winter in eigen land indoor te kunnen trainen.”

Het Indoor Quad Park bestaat al vijf jaar. Je kan er je hart ophalen tijdens een quad race, maar ook deelnemen aan laser- en snipergames. “Jaarlijks hebben we tussen de 6 en 12.000 bezoekers”, zegt Maarten Schuermans. De bedoeling is nu om deze winter de huidige hal van 4.200 m2 om te toveren tot een crosspark voor motorcross en enduro. Daarvoor moeten alle hindernissen zoals boomstammen, banden en stenen worden weggehaald, een graafmachine worden gekocht om het parcours op te bouwen en bijkomende voorzieningen geplaatst om de veiligheid te garanderen. Prijskaartje: 10.000 euro.

Trainingssessies
Via het crowdfundingplatform Ulule is de zaakvoerder een financieringscampagne gestart. Die richt zich in de eerste plaats tot motorcrossers en sympathisanten. Afhankelijk van hun bijdrage kunnen ze alvast een aantal trainingssessies reserveren en voor bedrijven zijn er publicitaire mogelijkheden. Na enkele dagen staat er al ruim 1.500 euro op de teller. “En de grote campagne moet nog beginnen”, zegt Schuermans.

Het crossparcours komt er in principe. “Moesten we bijvoorbeeld maar 5.000 euro bijeen krijgen, dan moeten we downsizen en bijvoorbeeld inleveren in de veiligheid.” De bedoeling is de track klaar te hebben op 21 december om die dan te blijven behouden tot april 2016.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer