Nieuws Kempen Open een winkel in het centrum van Mol en win 25.000 euro

Open een winkel in het centrum van Mol en win 25.000 euro

Open een winkel in het centrum van Mol en win 25.000 euro

win een winkelHet gemeentebestuur van Mol pakt uit met een opmerkelijk initiatief om de winkelleegstand in het centrum tegen te gaan. Onder de titel ‘Win een winkel’ wordt een wedstrijd georganiseerd waarmee toekomstige winkeluitbaters een begeleidingstraject krijgen aangeboden. De indiener van het meest creatieve en innovatieve project ontvangt een cheque van 25.000 euro.

De wedstrijd verloopt in verschillende fases. Wie zich inschrijft voor 7 december, wordt vervolgens uitgenodigd voor een presentatie van zijn ideeën. Op basis hiervan gaat een aantal deelnemers naar de volgende ronde, waar hen een intensieve coaching te wachten staat, zowel in groep als individueel. Elke deelnemer krijgt ook een bestaande ondernemer als meter of peter.

De grote dag
In mei volgend jaar breekt de grote dag aan. Elke kandidaat mag zijn businessplan presenteren aan de jury, waarna het schepencollege de winnaar bekendmaakt. “De geldprijs van 25.000 euro gaat naar het concept dat volgens de jury de meeste toegevoegde waarde biedt aan het centrum”, zegt schepen van Lokale Economie Kathleen Deckx. “De belangrijkste criteria zijn creativiteit en innovatie. Daarnaast beoordeelt de jury ook op haalbaarheid, de inbedding in de buurt én de motivatie en professionaliteit van de toekomstige ondernemer.”

Het gewonnen bedrag moet de winnaar investeren in zijn of haar handelszaak. Daarnaast mag hij of zij tijdens het opstartjaar rekenen op extra publiciteit in de gemeentelijke kanalen.

Hier vind je alle verdere info.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer