Nieuws Kempen Openbaar onderzoek voor ontsluiting kanaalzone Beerse

Openbaar onderzoek voor ontsluiting kanaalzone Beerse

Openbaar onderzoek voor ontsluiting kanaalzone Beerse

BEERSE – De heraanleg voor de ontsluiting van de kanaalzone in Beerse zal 7 jaar duren, van 2021 tot 2027. Nog tot begin maart kunnen inwoners opmerkingen of bezwaren indienen over het project met een ontsluitingsweg voor het zwaar verkeer langs de Nieuwe Dreef.

Om het zwaar verkeer uit de centra van Beerse en Den Hout te weren, besliste het gemeentebestuur van Beerse om de Nieuwe Dreef als een ontsluitingsweg aan te leggen. De heraanleg van de weg maakt deel uit van het grote project van de ontsluiting van de kanaalzone, waar heel wat bedrijven zijn gevestigd. Voor dat project is eerst de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) nodig. De gemeenteraad heeft dat RUP voorlopig vastgesteld, waarna op 7 januari een openbaar onderzoek is opgestart.

Bewoners hebben nu zestig dagen de tijd om hun bezwaren of opmerkingen over het RUP in te dienen. De bewoners van de straat zien de plannen alvast niet zitten, want die brengen meer verkeer naar hun straat.

Breed fietspad en groen

Nochtans wil de gemeente de Nieuwe Dreef grondig aanpakken met een breed fietspad en een bomenrij tussen de huizen en de straat. Bewoners van het centrum van Beerse snakken dan weer naar een oplossing voor de verkeersdrukte daar.

Het gemeentebestuur benadrukt dat er hoe dan ook een oplossing moet komen voor het zwaar vervoer dat nu nog door het centrum van de gemeente gaat. De burgemeester wil met de bewoners van de Nieuwe Dreef werken aan een convenant en extra maatregelen nemen om overlast te beperken. Eerst is het nu wachten op de uitslag van het openbaar onderzoek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.