BE-Consult

Opleidingscentrum BE-Consult splitst opleidingsaanbod en asbestservices na overname

Het Meerhoutse opleidings- en examencentrum BE-Consult heeft begin dit jaar zijn activiteiten opgesplitst. De asbestservices gaan sinds 1 februari 2024 verder onder de vlag van BE-Consult zelf. Het opleidingsaanbod van het bedrijf werd op 1 januari 2024 al ondergebracht in Talent Lab, een dochterbedrijf van talent placement bedrijf Accent. Accent nam BE-Consult over in het voorjaar van 2022. Dankzij de splitsing van de activiteiten kan BE-Consult zijn expertise binnen de asbestservices verder laten groeien, en kan het zijn opleidingsaanbod onder Talent Lab verder specialiseren.

BE-Consult kende voor de overname in 2022 een sterke groei dankzij hun expertise in de asbest- en sloopsector. Ze doen onder meer asbestanalyses in hun eigen asbestlabo en asbest- en sloopinventarisatie. Ze geven ook veiligheidsadvies. Alle asbestactiviteiten blijven nu onder de vlag van BE-Consult verdergaan. Op die manier kan het bedrijf zijn expertise in deze sector nog verder laten groeien, en blijft het dé referentie wat betreft asbestanalyses, attesten, sloopopvolgingsplannen of andere asbestgerelateerde vragen.

BE-Consult biedt naast de asbestservices ook veiligheidsopleidingen aan, en heeft een erkenning als VCA-examencentrum. Door de divisie opleidingen onder te brengen binnen Talent Lab, kan het opleidingsaanbod verder uitgebreid worden. Ilka Hertogs, operations manager bij Talent Lab: “Doordat onze opleidingsactiviteiten nu volledig onder Talent Lab verdergaan, kunnen we ze nog verder specialiseren en uitbreiden. Zo zullen we ook opleidingen in samenwerken, leidinggeven, sales- en klantgerichtheid geven, naast taalopleidingen. Onder de vleugels van Talent Lab, dat een gevestigde waarde is wat betreft opleidings- en omscholingstrajecten, kunnen we het opleidingsaanbod nog meer professionaliseren.”