Nieuws Kempen Opmerkelijk: Pit&Pit haalt e-commerce activiteiten naar België

Opmerkelijk: Pit&Pit haalt e-commerce activiteiten naar België

Opmerkelijk: Pit&Pit haalt e-commerce activiteiten naar België

pit & pitEen opmerkelijk transfer. Pit&Pit, de grootste webwinkel in volwaardige voeding van België en Nederland, haalt zijn distributieactiviteiten weg uit Nederland en organiseert die vanaf volgende maand vanuit een magazijn in Hoogstraten. “We zaten bij Docdata, waar bijvoorbeeld ook Bol.com, JBC en Studio 100 zijn ondergebracht, maar we wilden ons proces dichterbij hebben”, legt Niels Wijnen uit, die het bedrijf leidt met zijn echtgenote Dorien Verhoeven. Het koppel woont trouwens in Hoogstraten.

Pit&Pit startte in 2010 als gekruid.com met een volwaardige webshop. De webwinkel streeft naar een uniek en uitgebreid aanbod keuken- en gezondheidskruiden, noten, granen, olie, theevariëteiten, enz. Tot eind vorig jaar gebeurde de distributie vanuit Nederland, als tussenoplossing nu even vanuit Gent maar vanaf november wordt Hoogstraten de nieuwe uitvalsbasis. Het bedrijf huurt er via makelaarskantoor Hugo Ceusters een magazijn van 2.800 m2.

“Docdata werkt prima maar dan voor een gestandaardiseerd proces”, zegt Wijnen. “Bij ons komen grote bulkverpakkingen binnen die moeten worden herverpakt. Dat gebeurde elders en maakte het moeilijker. Daarom hebben we ervoor gekozen om alles voortaan geïntegreerd te doen en het volledige proces onder één dak te brengen. We vinden het makkelijker om met lokale mensen hier te werken.”

Tegen de trend in
Daarmee wijkt Pit&Pit af van wat momenteel gangbaar is in e-commerceland, namelijk het onderbrengen van de distributieactiviteiten in Nederland, ook al zijn de goederen bestemd voor de Vlaamse markt. Het argument is het verbod op nachtwerk en zondagswerk in België. “Dat nachtwerk krijgen we nog wel opgelost, maar dat zondagswerk is een veel groter probleem”, aldus Niels Wijnen. “Bestellingen die op een zondag of een feestdag binnenkomen, krijgen we nooit de dag nadien bij de klant en daarmee verliezen we een serieuze omzet.” Hij gaat er vanuit dat de Belgische wetgever over een niet al te lange termijn een oplossing biedt.

Pit&Pit verwacht tegen eind dit jaar 20 tot 25 mensen aan het werk te hebben in het nieuwe distributiecentrum in Hoogstraten. Tegen eind 2016 moeten er dat 30 tot 40 zijn. Het bedrijf realiseert 60% van zijn omzet in Nederland, de overige 40% in België en Duitsland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer