Signify Turnhout Signify Turnhout

Opnieuw dimt het licht bij Signify: 28 jobs minder

TURNHOUT - Signify, het vroegere Philips Lighting in Turnhout, zet 28 bedienden en kaderleden aan de deur. Deze zoveelste herstructurering bij de lampenproducent is volgens de directie het logische gevolg van de krimpende markt van conventionele verlichting door de snelle opkomst van de LED-technologie.

De directie van Signify kondigt een nieuwe ontslagronde aan. 28 bedienden en kaderleden moeten in de loop van 2021 het bedrijf verlaten. Op dit moment telt Signify in Turnhout 442 medewerkers: 289 arbeiders en 153 bedienden en kaderleden.

“Vermindering van het personeelsbestand is altijd een moeilijke beslissing en Signify begrijpt de impact van deze aankondiging voor zijn werknemers, hun gezinnen en de lokale gemeenschap. Het voornemen is marktgestuurd en weerspiegelt op geen enkele manier de capaciteiten en betrokkenheid van onze medewerkers”, laat het management weten in een mededeling.

Signify zal de ontslagen werknemers nog begeleiden in hun zoektocht naar ander werk en overlegt met de vakbonden over een gunstige manier om de personeelsafname te doen verlopen.

De directie benadrukt in diezelfde mededeling die is uitgestuurd dat in 2020 ook wel is geïnvesteerd in de site in Turnhout. “Met name in 3D-printing van armaturen voor de professionele en de consumentenmarkt. De verdere groei van de 3D printing activiteit en de voorziene transfer van productie, zullen een positief effect hebben op de werkgelegenheid in Turnhout waardoor de noodzakelijke personele aanpassing deels beperkt kan worden”, zo luidt het.