Nieuws Kempen Opnieuw Green Key eco-label voor De Lilse Bergen

Opnieuw Green Key eco-label voor De Lilse Bergen

De Lilse Bergen (c) Visitflanders

Opnieuw Green Key eco-label voor De Lilse Bergen

Recreatiedomein De Lilse Bergen heeft opnieuw een Green Key te pakken. Dat is een internationaal milieulabel dat jaarlijks wordt uitgereikt. Ook andere toeristische ondernemingen uit de Kempen hebben een Green Key.

Met de Green Key belonen Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet Belgium uitbaters van toeristische ondernemingen in Vlaanderen voor de inspanningen die ze leveren voor het leefmilieu. Het label biedt heel wat voordelen voor deelnemende bedrijven: niet alleen wordt de onderneming aantrekkelijk voor milieubewuste bezoekers, je kan ook flink wat geld besparen. Via de Green Key sluit een onderneming zich aan bij een internationaal erkend ecolabel en krijgt begeleiding op maat van Toerisme Vlaanderen.

Toerisme Vlaanderen draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van het toerisme in en naar Vlaanderen met het oog op meer economisch rendement, tewerkstelling en welzijn voor de inwoners van Vlaanderen.

Duurzaam

Ook De Lilse Bergen mocht voor 2020 het Green Key Label opnieuw in ontvangst nemen.

Het label zet het engagement van Vlaamse duurzaamste logies, attracties en vergaderlocaties in de verf. Voor toeristen die belang hechten aan duurzaam reizen, biedt Green Key een unieke meerwaarde. “Toeristen vragen almaar meer naar duurzame en ethische reisformules”, weet Stef Gits van Toerisme Vlaanderen. “Ze willen reismogelijkheden met veel respect voor zowel de plek die ze bezoeken als voor de lokale bewoners en ondernemers. Logies en attracties met Green Key komen daar perfect aan tegemoet. Bovendien zet dit internationaal erkende label het duurzame imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen ook in het buitenland in de etalage. Net daarom zet Toerisme Vlaanderen al bijna 20 jaar met veel plezier zijn schouders onder het label.”

Internationaal

De Green Key is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Onder meer campings & kampeerverblijfparken, vakantieparken, hotels en gastenkamers, vakantiecentra, vakantiewoningen, jeugdlogies, attracties, restaurants en meetinglocaties kunnen het label aanvragen.

Green Key is met 139 locaties de grootste familie binnen de toeristische labels in Vlaanderen. Ook internationaal is het label veruit het grootste, met meer dan 3100 locaties in 66 landen.

Om te voldoen aan de vereisten van het label moeten alle locaties wereldwijd heel wat ondernemen om hun energieverbruik, afval en algemene CO₂-uitstoot te verminderen.

Green Keys in de Kempen

Een Green Key krijg je niet zomaar.  De laureaten moeten elk jaar opnieuw voor een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en toeristische sector aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een éénmalige inspanning volstaat dus niet. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit.

In de Kempen zijn er ook al Green Keys uitgereikt aan Hotel Fauwater in Kasterlee, De Hoge Rielen in Tielen, De Baalse Hei in Turnhout, Sunparks in Mol, Zilvermeer in Mol en Hopper jeugdverblijf Drieboomkensweg in Westmalle.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer