Nieuws Kempen Opnieuw nachtelijke omleidingen door onderhoud Liefkenshoektunnel

Opnieuw nachtelijke omleidingen door onderhoud Liefkenshoektunnel

Liefkenshoektunnel

Opnieuw nachtelijke omleidingen door onderhoud Liefkenshoektunnel

ANTWERPEN – Vracht- en personenverkeer dat ’s avonds nog onderweg is zal deze week rekening moeten houden met lichte verkeershinder in de Liefkenshoektunnel in Antwerpen. Daar vinden op 13 en 14 februari onderhoudswerken plaats. De tunnel is dan ’s nachts telkens in één rijrichting afgesloten.

De onderhoudswerken van 2020 aan de Liefkenshoektunnel zijn volop aan de gang. Na een eerste onderhoudsweekend in januari, vindt op 13 en 14 februari de tweede tunnelwas plaats. Om de verkeershinder zo klein mogelijk te houden, gebeurt dat ’s nachts. De tunnel wordt dan telkens in één rijrichting afgesloten.

Eén richting

De onderhoudsbeurten verlopen telkens volgens hetzelfde schema: op donderdag wordt de tunnelkoker richting Beveren, Kalmthout afgesloten voor alle verkeer. Op vrijdag is de tunnelkoker aan de beurt richting Stabroek, Sint-Niklaas.

Het afsluiten van een deel van de tunnel gebeurt telkens van 21 uur tot ’s anderendaags 5 uur. Automobilisten moeten dan hun reisweg aanpassen.

Omleiding voorzien

Dit is de tweede tunnelwas van de tien die er gepland staan, telkens opgedeeld in blokken van twee opeenvolgende dagen: donderdags in één rijrichting, vrijdags in de andere. Blok 3 vindt plaats in maart, blok 4 in april enzovoort. In juli en augustus zijn er geen onderhoudsmomenten voorzien. Tijdens de onderhoudswerken is steeds een omleiding voorzien. Volg ter plaatse de aanwijzingen om veilig en vlot je bestemming te bereiken.

Meer informatie omtrent de periodieke afsluitingen en bijhorende omleidingen is te vinden op de website van de NV Tunnel Liefkenshoek : https://www.liefkenshoektunnel.be/werken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.