Nieuws Kempen Opnieuw varkensbedrijf over de kop

Opnieuw varkensbedrijf over de kop

Opnieuw varkensbedrijf over de kop

porviansDe crisis in de varkenssector maakt opnieuw een slachtoffer. Tijdens een uitzonderlijke zitting heeft de handelsrechtbank in Turnhout vandaag de fokvarkenshouderij Porvians bvba, Dieperstraat 110 in Herselt failliet verklaard. Het bedrijf legde zelf de boeken neer. De rechtbank stelde de curatoren Jacques Arnauts-Smeets en Gunther Peeters aan om het faillissement af te handelen. Bij Porvians waren nog 1 arbeider en 1 bediende aan het werk.

De varkenssector kampt al geruime tijd met lage prijzen als gevolg van een overaanbod in Europa. Heel wat varkensboeren kunnen hun leningen en de voederfabrikanten niet langer betalen, wat leidt tot financiële drama’s.

Eind vorig jaar gingen ook al varkensbedrijven in Vorselaar failliet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer