Nieuws Kempen Opnieuw verdwijnen 159 banen bij Philips Turnhout

Opnieuw verdwijnen 159 banen bij Philips Turnhout

Opnieuw verdwijnen 159 banen bij Philips Turnhout

philips turnhoutOp een bijzondere ondernemingsraad vanmorgen bij Philips Lighting in Turnhout heeft de directie het voornemen bekendgemaakt om 159 banen te schrappen. Het gaat om 82 bedienden en 77 arbeiders. In eerste instantie wordt bekeken wie vrijwillig het bedrijf wil verlaten.

De herstructurering is de zoveelste bij Philips Turnhout in de voorbije jaren. Een jaar geleden kondigde het bedrijf ook al het gedwongen vertrek aan van 170 medewerkers omdat het zich moet aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. In Turnhout worden HID-lampen gemaakt maar de vraag neemt af door het toenemende gebruik van ledverlichting, waarvan de productie in Azië gebeurt.

Vorig jaar werd aangekondigd dat het personeelsbestand tegen 2018 met een derde zou krimpen in navolging met de verwachte omzetdaling. Volgens de vakbonden gaat de geplande daling sneller. Ze spreken van een Kempense Ford Genk maar dan in een slow motion-versie.

Bij Philips in Turnhout werken momenteel nog 1.000 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer