Nieuws Kempen Optiek Van Gorp in Beerse helpt contactlenzen te recyleren

Optiek Van Gorp in Beerse helpt contactlenzen te recyleren

Optiek Van Gorp in Beerse helpt contactlenzen te recyleren

Wie daglenzen draagt, hoeft die voortaan niet meer zomaar in de vuilnisbak te kieperen. Optiek van Gorp in Beerse stapt in het Recyclens Programma, dat er samen de firma Bausch + Lomb voor zorgt dat Biotrue ONEday contactlenzen, inclusief blister en folie, volledig worden gerecycleerd. “Ik denk dat we de eerste zijn in de regio die in dit systeem stappen”, zegt Ruben Vanderheyden van Optiek Van Gorp. “Klanten merkten zelf geregeld op dat er bij daglenzen nu veel afval komt kijken. Het leeft onder de mensen en dus zijn wij hierop in gegaan.”

Lenzen en verpakking

Iedere Biotrue ONEday contactlensdrager kan bij Van Gorp de gebruikte lenzen en hun blisterverpakking inclusief folie inleveren voor recyclage. De opticien stuurt het verzamelde materiaal vervolgens naar Bausch + Lomb. Daar worden de materialen gescheiden en wordt het kunststof bij een verwerkingsbedrijf afgeleverd. Van het ingezamelde materiaal worden grondstoffen voor nieuwe duurzame producten gemaakt. De aluminiumfolie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt.

In België worden jaarlijks ongeveer 55 miljoen contactlenzen verkocht. Tot nu belandden die na gebruik vaak bij het restafval of zelfs in het riool. Met het Recyclens Programma komt daar nu stilaan verandering in.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer