Nieuws Kempen Orakel opent kantoor in Zuid-Afrika

Orakel opent kantoor in Zuid-Afrika

Orakel opent kantoor in Zuid-Afrika

Orakel Zuid-AfrikaOrakel uit Retie, producent en leverancier van party- en eventmaterialen, opent een kantoor in Zuid-Afrika. Het is al het zesde buitenlandse kantoor van het bedrijf, dat dit jaar zijn 20ste verjaardag viert, en het eerste buiten Europa. Aan de basis ligt een samenwerking met de Thomas More Hogeschool in Geel.

“De hogeschool ging een samenwerking aan met de Universiteit van Kaapstad”, legt commercieel manager Sofie Hermans uit. “Vorig jaar startten ze een project op om bedrijven uit hun regio te stimuleren een kantoor te openen in België of Zuid-Afrika. De bedoeling is dat de opstart van de buitenlandse vestiging wordt ondersteund door een student. Zo worden niet alleen bedrijven geholpen maar kunnen ook hun studenten een buitenlandse stage doen.” Orakel stelde zich kandidaat en momenteel is de opstart in volle gang met de hulp student Seppe Sprengers.

Werkgelegenheid creëren
Op dit moment is er 1 vaste medewerker actief, maar het doel is om uit te breiden naar een heel team met mensen uit kansarme gebieden. Dat kadert binnen de ideeën rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Orakel. Het bedrijf heeft plannen om ter plaatse polsbandjes te gaan bedrukken en zo extra werkgelegenheid te creëren en de lokale economie een duwtje in de rug te geven.

Orakel werd opgericht in 1996. Naast het hoofdkantoor in Retie en het nieuwe in Zuid-Afrika zijn er kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Griekenland en Hongarije. Hun bekendste producten zijn polsbandjes, betaalmunten en sportnummers. Bij het bedrijf zijn bijna 40 mensen actief die dit jaar een verwachte omzet van 3,75 miljoen euro bijeen zullen werken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Arendonk, Brasschaat
Arendonk

Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Op de site van een voormalig schoolterrein in het centrum van Arendonk gaat Ultrium Development, met hoofdzetel in Brasschaat, aan… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer