OTN Systems Olen breidt uit Foto: OTN Systems

OTN Systems breidt flink uit en verandert op 1 juli van naam

OTN Systems, een wereldwijde leider in telecominfrastructuur voor industriële netwerken, heeft zijn locatie in Olen aanzienlijk uitgebreid. Deze uitbreiding onderstreept de langdurige toekomst van het bedrijf binnen de Amerikaanse fabrikant van netwerk-, connectiviteits- en kabelproducten Belden.

OTN Systems versterkt de aanwezigheid in Olen. De nieuwe Factory Acceptance Test Room van meer dan 250 vierkante meter, een bijkomende trainingsruimte en R&D-kantoorruimte én een nieuw Center of Excellence zijn sinds donderdag officieel open. De ruimtes zijn ingericht om het groeiende portfolio en de vele implementaties te beheren, te onderhouden en te testen. De faciliteiten ondersteunen de actieve productversies en maken toekomstige ontwikkelingen mogelijk.

Met de geplande naamswijziging van OTN Systems NV naar Belden Solutions NV op 1 juli 2024, zet het bedrijf opnieuw een grote stap in haar voortdurende evolutie en groei. Het bedrijf richt zich nu op MPLS-gebaseerde oplossingen, end-to-end orkestratie voor het volledige Belden-portfolio en technische diensten.

Een blijvende impact in Olen

OTN Systems NV behaalde in 2023 een omzet van 52,3 miljoen euro, een groei van maar liefst 60% ten opzichte van 2021. De investeringen in Olen bevestigen de toekomst binnen de Belden-groep. “Deze uitbreiding bevestigt het succesverhaal van onze organisatie, ook na de overname door Belden. Het is fantastisch om te zien hoe het team is gegroeid en hoe de nieuwe faciliteiten bijdragen aan een nog mooiere toekomst vol kansen en groei. We kijken ernaar uit om samen te blijven bouwen aan ons succes en de positieve impact die we kunnen maken voor onze klanten”, aldus Jurgen Michielsen, Senior Director Strategy and Platform Modeling bij Belden.

Bart Sprengers en Jurgen Michielsen hebben vertrouwen in de toekomst. — © Marc Peeters

Amerikaans vertrouwen en lokale groei

De vestiging in Olen blijft van groot belang voor Belden. De producten en oplossingen die hier worden ontwikkeld, vormen een waardevolle aanvulling op het Belden-portfolio en bieden klanten een end-to-end oplossing. OTN Systems werkt succesvol samen met meer dan 500 klanten in meer dan 80 landen wereldwijd, waaronder De Lijn (België), MIVB (België), Infraspeed (Nederland) en Sibelga (België), maar ook Ausnet (Australië) en National Grid (VS).

Met de uitbreiding van de Olense site wordt niet alleen de capaciteit verhoogd, maar ook de expertise en het innovatievermogen van het team. “Binnen Belden wordt de expertise die de collega’s in Olen bieden zeker gewaardeerd. Dankzij ons portfolio kan Belden verder groeien in marktsegmenten zoals transport-, energie- en olie & gasbedrijven. De kansen die de uitbreiding met zich meebrengt zijn veelbelovend,” voegt Bart Sprengers, BEC Leader Olen, toe.