Nieuws Kempen Oud-Turnhoutse gin wint zilver in Londen

Oud-Turnhoutse gin wint zilver in Londen

Oud-Turnhoutse gin wint zilver in Londen

OUD-TURNHOUT – Schuppenboer Gin van de (Oud-)Turnhoutse brouwerij Het Nest valt in de prijzen. De gin heeft net een zilveren medaille behaald op de prestigieuze London Spirits Competition.

Voor zover ze bij Brouwerij Het Nest weten, is Schuppenboer Gin de enige gin ter wereld die rijpt op biervaten.

Brouwerij Het Nest begon ooit als bierproefclub De Orde van de Zatte Mus. in 2006 kochten de leden een eigen kleine brouwinstallatie. Het eerste drinkbare bier dat ze brouwden, noemden ze Schuppenboer. De bieren werden in diverse brouwerijen gebrouwen, tot Het Nest in 2015 een eigen, hypermoderne brouwerij bouwde in de bedrijvenzone Beyntel op de grens van Turnhout en Oud-Turnhout. Deze breidt nog uit met een nieuwe bottelarij.

In 2020 werden de brouwerijen Het Nest en Pirlot uit Zandhoven samengevoegd. Pirlot had al een eigen whisky op de markt gebracht, Het Nest waagde zich dan aan de productie van een eigen gin, gestookt bij Pirlot en daarna gerijpt op Schuppenboer biervaten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.