Thom Van Sas Op zoek naar speciale platen op Record Store Day. — © RR

Oudste platenzaak uit regio neemt deel aan Record Store Day

Muziekhandel Thom Van Sas uit Turnhout neemt op 20 april deel aan Record Store Day, de feestdag voor onafhankelijke platenzaken. Die dag zijn er enkele uitzonderlijke, gelimiteerde releases te bemachtigen.

Record Store Day is een internationaal georganiseerde dag waarop platenwinkels en platenlabels extra activiteiten organiseren om de sector te promoten. Het werd voor het eerst georganiseerd in de Verenigde Staten in 2008, met de steun van artiesten als Metallica, R.E.M., en Tom Waits. Het fenomeen stak enkele jaren later de oceaan over. Vandaag organiseren ruim tweeduizend platenzaken wereldwijd meet & greets, tentoonstellingen, lezingen en verkopen ze speciale cd’s en vinylplaten.

Unieke vinylplaten

Muziekhandel Thom Van Sas, gevestigd op de De Merodelei, neemt dit jaar ook deel aan Record Store Day. “Deze vindt plaats op zaterdag 20 april”, zegt Chris Van Sas. “Die dag verkopen we enkele bijzondere releases in gelimiteerde oplage, die alleen dan te verkrijgen zijn. Het gaat om niet eerder verschenen muziek, om deluxe editions en unieke vinylplaten.”

Aangezien vinyl weer helemaal in is en daarvoor ruimte moet worden gemaakt, heeft de winkel die dag ook heel wat koopjes in de aanbieding in de cd-afdeling.