Nieuws Kempen Out of office – Carlo van Tichelen (Phobos & Actor): “Leef volgens waarden, dan heb je normen niet nodig”

Out of office – Carlo van Tichelen (Phobos & Actor): “Leef volgens waarden, dan heb je normen niet nodig”

Out of office – Carlo van Tichelen (Phobos & Actor): “Leef volgens waarden, dan heb je normen niet nodig”

GEEL – Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Carlo van Tichelen, zaakvoerder van Phobos & Actor, een communicatiebureau dat met elf experten ondernemingen en organisaties stimuleert vanuit een gezonde no-nonsense aanpak.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts? 

De logica zegt mijn directe familie en vrienden. Maar wellicht zou ik opnemen voor iedereen, want iemand die belt om 3 uur ’s nachts heeft mij hoogstwaarschijnlijk dringend nodig.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Een verborgen parel in de Kempen is de private beeldentuin van Art Center Hugo Voeten , een groene oase in Geel vlakbij mijn bureau. Als ik er kom, werkt dat inspirerend voor mij. In de zomer is de tuin elke zondag open. Als er mensen zijn die daar een businesstalk bij willen, ik ga met veel plezier mee!

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Behalve actualiteitsprogramma’s kijk ik nauwelijks tv. Maar als ik ’s nachts niet kan slapen, dan durf ik Storage Wars al eens opzetten. Dat is een Amerikaans realityprogramma waarin professionele kopers jagen op de beste koopjes uit opslagboxen. Interessant voor even, maar uiteindelijk val ik toch in slaap.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

Als ik echt mag dromen: een standbeeld van Fraikin, een van Herentals afkomstige beeldhouwer uit de 19de eeuw. Al is dat misschien een klein beetje onrealistisch, er komen amper werken van te koop. Waar je mij ook altijd blij mee kan maken, is een wandeling met een boeiend maatschappelijk gesprek.

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?

Ik heb daar lijstjes van! (lacht) Nee, eigenlijk valt dat nog wel mee. Onlangs wilde ik thuis een grote foto ophangen voor mijn echtgenote, maar dan ontdekte ik dat het formaat verkeerd was en dat ik het opnieuw moest maken. Dat is nog steeds blijven liggen. ’s Avonds heb ik vaak de goesting niet meer om eraan te beginnen omdat het te dicht bij mijn werk ligt.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel? 

Ik hou niet van repetitief werk, wat in het huishouden dus quasi alles is. En wat ik doe, moet iedereen gezien hebben. Zo ruim ik bijvoorbeeld heel graag op, maar dan moet het wel eerst overhoop staan.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Ik lust heel graag mosselen met Belgische frieten. Maar als feestvarken ga ik toch voor zeetong “meunière”. En dan kan een goed wit wijntje zoals de Diego de Moya, Spaanse wijn van een Belgische ondernemer, natuurlijk niet ontbreken, een fruitige Chardonnay van 2020.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Leef volgens waarden, dan heb je normen niet nodig. Mensen hebben de gewoonte om normen en waarden als één geheel uit te spreken. Dat klopt niet helemaal, want je hebt alleen maar normen nodig daar waar geen waarden zijn. Als mensen alleen maar respect voor elkaar zouden hebben, zouden er ook geen wetten nodig zijn.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Dat is voor mij Patrik De Cat, bedrijfsleider van verpakkingsproducent Deca in Herentals. Patrik ziet ondernemen niet los van de maatschappij en combineert dat ook nog eens met politieke verantwoordelijkheden en activiteiten als actief bestuurslid. Zijn engagement naar de lokale gemeenschap, naar de burger en naar de sport maakt van hem een gepassioneerde ondernemer die een verschil wil maken voor de maatschappij.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

In onze mobilhome. Daar kan ik in quarantaine zitten, liefst met het hele gezin, en op verplaatsing gaan tegelijk. De mobilhome is mijn garantie op goed weer, rust en een plek waar ik buiten kan zonder iemand tegen te komen. En waar ik dan uiteindelijk terechtkom, dat blijft ook voor mij steeds een verrassing.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.