Nieuws Kempen Out of Office: Frank Wouters (De Merksmederij), goede boeken, melancholische muziek en zuiderse restaurants

Out of Office: Frank Wouters (De Merksmederij), goede boeken, melancholische muziek en zuiderse restaurants

Out of Office: Frank Wouters (De Merksmederij), goede boeken, melancholische muziek en zuiderse restaurants

Heel deze zomer geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Wat doen ze graag in hun vrije tijd? Hoe brengen ze de zomer door? Vandaag antwoordt Frank Wouters (Oud-Turnhout/Weelde) op onze vragen. Hij is strategisch marketeer bij De Merksmederij in Geel en ook bekend van zijn boek ‘De Bedrijfsnar’.

 Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

Met De Merksmederij organiseren wij regelmatige Conceptuele Lunches in fantastische restaurants in het buitenland. Wij betalen het eten en mensen moeten gewoon opdagen. Dan komen onze fanatiekste klanten naar plekken als Verona of Bergamo. Afgelopen januari waren we met 7 in El Coq* in Vicenza. Dan worden allerlei lokale concepten bezocht en besproken en natuurlijk komen ook de concepten van de klanten aan bod in een interessante kruisbestuiving.

De absolute top daarin is Uliassi in Senigallia geweest, drie sterren op het strand. Daar zou ik zelf alles voor opzij zetten.

Waar gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

Ik vind de herkomst van eten en liefde voor het vak heel belangrijk. Dat vind ik bijvoorbeeld bij het rundsvlees van Ceursters-Daneels (Oud-Turnhout), kip bij De Vleeshoeve (Poppel), of appelen, appelsap en kersen bij Roes (Oud-Turnhout). Vroeger kon ik Het Traagste Brood kopen in de Carrefour, maar helaas verkopen ze dat uitzonderlijke product daar niet meer. Broodboetiek Verlooy (Oevel) biedt een topalternatief, maar is voor mij een beetje ver om er dagelijks naar toe te rijden. Dus alleen als ik in de buurt ben.

Wat doet u graag in uw vrije tijd? Hebt u favoriete bezigheden, hobby’s?

Ik heb het moeilijk met ledigheid, helaas, want ik zou dat graag kunnen: niets doen. Het verste dat ik daarin kom is golfen en fictie lezen.

Ik schrijf veel, maar ik zie dat toch niet als een hobby. Daarvoor neem ik het te serieus.

Hebt u een favoriet boek, of een boek dat u anderen wil aanraden?

In non-fictie zou ik aanraden: Het Doel (Goldratt), De Kunst van het Heldere Denken (Dobelli), Crossing the Chasm (Moore) en onvermijdelijk: De Bedrijfsnar.

In fictie: De Ontdekking van de Hemel (Mulisch), maar het boek dat het aangenaamste las het afgelopen jaar was Een hoogst Verleidelijk Man van Paul Jacobs. En natuurlijk De Testamenten, mijn enige roman tot nu toe, die ik heb geschreven omdat Johan Ghysels van Lannoo mij een contract aanbood puur om mij te dwingen een roman te schrijven. Tegen zoveel vertrouwen kon ik geen nee zeggen.

In het departement vrije tijd: Golfen met je Ogen Dicht (Birdy Mulligan).

In Graphic Novel: Sin City (Miller).

Welke song staat bovenaan in uw top 100 allertijden?

Ik ben nogal voor de melancholische nummers zoals Forbidden Colours van David Sylvian of recenter Let her Go van Passenger, maar op nummer 1 staat toch het mooiste liefdeslied aller tijden: Another Night In van Tindersticks.

Waar mag uw vakantiehuis staan als u de Lotto zou winnen?

Alto Adige. Het noorden van Italië heeft voor mij bijna alles (ski, golf, culinair, wijn, zon, natuur, bergen, steden, …) en is een perfecte combinatie van Duitse hygiëne en Italiaanse levenskunst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.