Nieuws Kempen Out of Office: Jan Caers (Sesam Events), erop uit met de motorhome!

Out of Office: Jan Caers (Sesam Events), erop uit met de motorhome!

Out of Office: Jan Caers (Sesam Events), erop uit met de motorhome!

Heel deze zomer geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Wat doen ze graag in hun vrije tijd? Hoe brengen ze de zomer door? Vandaag komt Jan Caers aan het woord. Zijn bedrijf Sesam Events kan omwille van corona een heleboel activiteiten nog niet doen. Maar Caers heeft deze zomer een alternatief uitgewerkt: het pop-up restaurant Al Sabroso in Westerlo.

Hebt u een favoriet (afhaal)restaurant?

Aangezien de organisatie van events, en de wedstrijden van KVC Westerlo, waar ik commercieel manager ben, altijd in de weekends vallen, We hebben we er niet altijd tijd voor. Maar ik ga enorm graag op restaurant. Een echte favoriet heb ik daarbij niet; ik verken graag. Weet je, wanneer onze kinderen op jaarlijks Chirokamp zijn, hebben mijn vrouw en ik al enkele jaren de traditie om 10 dagen lang iedere avond ergens anders op restaurant te gaan. We wisselen dan heel erg af, vaak lokaal, en soms eens wat verder weg. Het heeft ons alleszins al op heel wat leuke adresjes gebracht en veel zaken doen ontdekken. Dit jaar zal het voor de eerste keer wat minder zijn, zeker nu ons eigen pop-up restaurant Al Sabroso is geopend.

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

Ik hou zelf enorm van koken. Dat heb ik van mijn vader, die deze passie echt wel heeft doorgegeven. De zeldzame keren dat ik eens voor de buis beland, durf ik dan als ontspanning een kookzender opzetten. Wie ik daar enorm apprecieer, is Johan Segers van ’t Fornuis in Antwerpen. De passie en liefde waarmee hij de verschillende producten behandelt, doen me elke keer opnieuw watertanden. Bij hem zou ik echt doodgraag eens gaan eten. Voorlopig is dat er nog niet van gekomen. Voilà, weer iets om op mijn bucket-list te zetten.

Waar gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

Winkelhieren was voor mij ook absoluut het woord van het jaar in 2019. Dat credo blijf ik nog steeds behouden. Het is niet altijd even evident, dat geef ik toe, maar ik tracht er écht wel rekening mee te houden om zoveel mogelijk lokaal te doen. Ook bij de organisatie van onze events, proberen we steeds zoveel mogelijk met lokale handelaars te werken.

Wat doet u met reizen deze zomer? Trekt u naar het buitenland, of blijft u omwille van corona in België?

Echt op reis gaan zit er deze zomer niet in. Ik was toch al niet van plan om naar het buitenland te trekken. In de eerste plaats heb ik weinig zin om ergens naar toe te trekken, zonder te weten of je na een of twee weken wel volledig mag terugkeren. En om ergens naar toe te gaan om allerlei bezienswaardigheden te gaan bezoeken met mondmaskers en al, daar pas ik voor. We zijn thuis allemaal fervente wandelaars, we plannen wel tochten van enkele dagen om met rugzak en tarp (een soort open tent) rond te trekken en op een bivakzone te overnachten. België is zo’n mooi land, en heeft zo veel fantastische plekken te bieden, die we bijlange na nog niet allemaal hebben gezien.

Wat doet u graag in uw vrije tijd? Hebt u favoriete bezigheden, hobby’s?

Wandelen, hiken is uiteraard een evidente, anders trek je er niet op uit met de rugzak. Tochten maken met de koersfiets en de mountainbike doe ik ook enorm graag. En daarnaast speel ik graag golf, hoewel een hardnekkige schouderblessure er nu al wel drie jaar voor zorgt dat de golfclubs thuis geparkeerd blijven staan. Ooit zal ik toch eens onder het mes moeten denk ik. Het valt me wel op dat alle hobby’s die ik heb altijd buiten en in de natuur zijn. Niets zo mooi als bossen en velden in te trekken, en daar te genieten van de omgeving.

Als u niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in uw garage?

De wagen waar ik mee rijd is functioneel. Hij dient om te werken, en om allerlei zaken mee te vervoeren die we vaak nodig hebben op events. Een beetje luxe is echter ook wel mooi meegenomen. Voor het plezier mag er altijd een Ford Mustang op de oprit geparkeerd worden. Dat heb ik altijd een prachtige wagen gevonden. Liefst dan de oldtimer cabriolet versie. Het rauwe, brullende geluid van deze sterke motor heb ik altijd geweldig gevonden. Ooit komt deze er wel hoor.

Aan welke huishoudelijke taak hebt u een absolute bloedhekel?

De was. Ik draag mijn steentje thuis wel bij, vooral dan in de keuken en de tuin, maar van de was doen ken ik niets. Ik vrees dat alles zou gekrompen of verkleurd zijn als ik daaraan moest beginnen. Poetsen, strijken, ramen lappen, het kan allemaal. Gelukkig hebben we wel huishoudhulp die mee ondersteunt, want als je allebei fulltime gaat werken, en met drie grote kinderen in huis, is er echt wel veel te doen in huis.

Welke song staat bovenaan in uw top 100 allertijden?

Black van Pearl Jam, zonder enige twijfel. Als we een feestje hebben met de vrienden, of als we op stap gaan, moet dit echt àltijd gespeeld worden, anders gaan we niet naar huis. Een tip voor wie wil dat onze groep lang blijft hangen.

Waar mag uw vakantiehuis staan als u de Lotto zou winnen?

Een vakantiehuis zou ik nooit kopen. Geef mij maar een motorhome dan. Er is zo onnoemelijk veel moois te ontdekken in de wereld, dat ik het bijzonder jammer zou vinden om me ergens vast te pinnen. Ik reis graag, ik leer graag, en ik ontdek graag. We zijn met ons gezin al vaak met de motorhome op reis geweest, en dat heeft me altijd bevallen. Wat langer blijven waar het leuk is, en doortrekken wanneer het weer tegenzit of je weer eens ergens anders naar toe wil. De bergen heb ik daarbij het liefst. Daar kan ik echt mijn hartje ophalen met wandelingen of fietstochten. Montenegro, Slovenië, Schotland, Estland, Sardinië, het zijn allemaal pareltjes die ik nog lang zal koesteren. Maar daarnaast is er nog zoveel anders dat ik ook wel eens wil bezoeken. Als de kinderen uit huis zijn, is dat het eerste dat we doen, een motorhome aanschaffen.

Met welk zelf bereid gerecht zou u zich durven inschrijven voor een kookwedstrijd?

In de oven gebakken kabeljauwhaas met een korst van zwarte woudham, puree van jonge prei en gebakken cantharellen. Dat is mijn grote favoriet. Maar vaak ga ik aan het improviseren, en tover ik zo wel iets lekkers tevoorschijn. Als ik kook, trek ik vaak naar de winkel met één ingrediënt in mijn hoofd waar ik op dat moment zin in heb, en ga ik daarmee aan de slag. Dat levert soms best wel lekkere gerechtjes op.

Wie of wat neemt u mee naar een onbewoond eiland?

Een satelliettelefoon, zodat ze me onmiddellijk kunnen komen halen. De grootste straf die ze me ooit kunnen geven is om me ergens te zetten waar ik niet met anderen vanalles kan doen. Ik ben een echt sociaal dier, en voel me pas goed in mijn vel, wanneer ik omringd ben met anderen waarmee ik mijn plezier kan delen. De corona-crisis en de lock-down, waren op dat gebied zeker geen pretje voor mij. Ik ben super blij dat we terug met meerdere mensen mogen samenkomen. Dat heb ik in het begin echt gemist. Ook met de pop-up nu, ben ik heel blij dat ik mensen terug een fijne tijd kan bezorgen, en dat we zo samen ervaringen kunnen delen.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Nieuw leven in de discotheek

Eigenaar geeft danstempel een make-over Eigenaar Fred Van Ostaijen vond een geschikte investeerder om Highstraat nieuw leven in te blazen.… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer