JEF SEGERS – RR Jef Segers

Out Of Office met Jef Segers (IJsboerke). “Op blind date met Vic Swerts met een IJsboerke Dame Blanche als lekkere afsluiter”

De maand juli is begonnen en de out of office-functie staat ingeschakeld in de mailbox. Ondernemers en bedrijfsleiders genieten van quality time met het gezin en vaak hoort daar een ijsje bij. Voor IJsboerke breken topmaanden aan en dus is het in Tielen alle hens aan dek, ook voor commercieel manager Jef Segers. Toch maakt hij even tijd vrij om een aantal vragen te beantwoorden in onze Out Of Office-reeks.

Hoe ziet uw droomvakantie eruit?

“Langdurige vakanties in de zomermaanden, in regel topmaanden bij IJsboerke, zijn niet echt aan mij besteed. De laatste jaren ging onze absolute voorkeur uit naar trips van een week waarbij we een bezoek aan onze kinderen, die voor studies of stages in het buitenland verbleven, combineerden met het ontdekken van de regio aldaar.  Zo bezochten we Galway in Ierland, Noord-Jutland in Denemarken alsook Haïfa in Israël, telkens atypische vakantiebestemmingen die ons toch ten zeerste konden bekoren.  We kijken nu al uit naar onze geplande roadtrip door Polen, waar onze zoon momenteel in Warschau aan de slag is.”

Welke was uw meest memorabele vakantie tot nu toe?

“Een korte maar zeer intense trip naar het WK 1994, in de Verenigde Staten.  Ook toen al waren we met IJsboerke partner van de Belgische voetbalbond en destijds mochten deze partners in hetzelfde hotel als de Rode Duivels verblijven. Amusement ten top! Als klap op de vuurpijl wonnen we in een volgepakte en overwegend oranje getinte Citrus Bowl in Orlando met 1 – 0 van Nederland, altijd fijn als grensbewoner.”

Waar zou u een toerist naartoe sturen die in uw regio iets moois wil ontdekken?

“Zelf woonachtig in Poppel ga ik regelmatig wandelen in het uiterste noorden van ons dorp, op en over de grens in Nieuwkerk, een prachtig natuurgebied bestaande uit bossen, vennen en heide.  Niet erg bekend maar zeker een aanrader. Ook de mooie grensoverschrijdende fietsroutes kan ik van harte aanbevelen.”

Voor wie neemt u zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

“Voor iedereen, ervan uitgaande dat het dringend is, tenminste als ik gebeld word door een herkenbaar nummer. Anonieme bellers moeten niet rekenen op een antwoord.”

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als u het feestvarken bent?

“Ik ben fan van zowel de klassieke Belgische als de Oosterse keuken, wel graag met aangepaste wijnen en een IJsboerke Dame Blanche als lekkere afsluiter.”

Lees ook: Out Of Office met Aster Breekweg: “Sicilië heeft echt mijn hart veroverd”

Welke klus heeft u al zo vaak uitgesteld dat uw huisgenoten er nerveus van worden?

“Ik moet bekennen dat ik nagenoeg nooit klus. Ik kan dit allesbehalve goed en doe het niet graag. Gelukkig neemt mijn vrouw hier de gepaste initiatieven.”

Wat is de belangrijkste tip die uw kinderen zeker moeten onthouden?

“Doe wat je graag doet en doe ook iets waar je professioneel je passie in vindt.”

Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?

“Piet den Boer die met KV Mechelen in 1988 het enige doelpunt scoorde tijdens de finale van de Europabeker tegen Ajax.  Na zijn professionele voetbalcarrière werd Piet een toffe IJsboerke-collega met het hart op de juiste plaats.”

Met welke Kempense ondernemer (M/V/X) zou u een blind date wel zien zitten?

“Vic Swerts! Hoe hij van Soudal een wereldspeler en wereldmerk heeft kunnen maken, kan alleen maar een bijzonder boeiend gesprek opleveren.”