JIM SMETS

Out Of Office met Jim Smets: “Onlangs heb ik tickets voor Madonna geboekt”

In onze zomerreeks Out Of Office maken we iedere week kennis met de mens achter de Kempense ondernemer. Net voor de start van zijn vakantie nam Jim Smets nog snel even de tijd om enkele zomerse vragen te beantwoorden. De bestuurder van Artiso en Carpigiani Ambachtelijk Benelux wil vooral genieten van het leven en zijn smaakpapillen verwennen.

Hoe ziet uw droomvakantie eruit?

Als ik aan een droomvakantie denk, zie ik mij relaxen onder een palmboom met een drankje in de hand. Om 11u volgt een massage om nog verder te ontspannen en in de namiddag ga ik even sporten. Tijdens mijn droomvakantie wil ik dus zon, mij laten verwennen, sporten en dat alles natuurlijk in goed gezelschap.

Wat zou uw vakantie kunnen doen omslaan naar een horrorvakantie?

Wanneer ik op vakantie zou zijn met familie en er ons iets ernstig zou overkomen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan verwondingen of ziektes. Dat is volgens mij het ergste wat iemand kan overkomen op vakantie.

Voor wie neemt u zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

Het is gewoonweg not done om iemand op een dergelijk uur te bellen. Ik zou dat dan ook nooit tolereren, tenzij het iemand is uit mijn naaste omgeving. Voor mijn gezin en mijn familieleden ben ik uiteraard wel 24u op 24 bereikbaar.

Welk gerecht en welke drank mag men op tafel zetten wanneer u het feestvarken bent?

Starten doe ik met een glaasje champagne. Daarna graag een pure dry aged T-bone steak. Daar mag een beetje groentjes bij maar ik wil vooral de pure smaak van het vlees proeven. Uiteraard hoort daar een goede stevige rode wijn bij om de smaakpapillen te verwennen. Als digestief ga ik voor een sorbetto. Dat is limoenijs met prosecco en wodka.

Aan welke huishoudelijke taak heeft u een bloedhekel?

Strijken is totaal niet aan mij besteed. Ik doe het wel, maar het lukt mij gewoonweg niet om strijken echt onder de knie te krijgen. Waar mijn vrouw slechts enkele minuten voor nodig heeft, sta ik minstens een half uur aan te strijken. Andere huishoudelijke taken mag men mij altijd geven, voor de rest doe ik alles. Wassen en drogen lukt mij perfect en ook winkelen is geen probleem.

Voor welke artiest staat u als eerste in de rij om tickets te kopen?

Ik kan niet meteen iemand bedenken, gewoonweg omdat ik niet zo gemakkelijk uren zal wachten. Ik ben wel een muziekfan maar ik ga niet vaak naar concerten. Onlangs heb ik wel tickets voor Madonna geboekt. Ik weet dat haar zangkwaliteiten niet al te best meer zijn, maar Madonna is een icoon en voor haar concert heb ik dus wel tickets gekocht. Voorts ben ik fan van Bart Peeters. In zijn nummers zitten steevast verhalen en emoties.

Met welke Kempense ondernemer (M/V/X) zou u een blind date wel zien zitten?

Dit is misschien een atypisch antwoord maar ik kijk op naar Marc Herremans. Hij is een positieve man. Ik bewonder hem voor het feit hoe hij van zijn leven en alles wat er hem is overkomen toch iets positiefs heeft gemaakt. Ik ben nu al geïnspireerd door Marc Herremans en een goed gesprek met hem zou daar nog extra toe bijdragen. Hetzelfde gevoel heb ik bij Marieke Vervoort en Pieter Janssens. Marieke kan ik hier nu helaas niet meer antwoorden. Pieter Janssens van iO, het vroegere Intracto heb ik al verschillende keren persoonlijk ontmoet, wat ook heel erg boeiend was.