Out Of Office met Johnny Segers (Segers Interieur): “Het vervangen van een kapotte lamp durf ik wel eens uit te stellen”

In onze reportagereeks Out Of Office maken we deze week kennis met Johnny Segers. De zaakvoerder van Segers Interieur uit Retie maakt net voor het einde van de zomervakantie nog even tijd om onze vragen te beantwoorden en zo een inkijk te geven in zijn denken en voelen.

Hoe ziet uw droomvakantie eruit?

Dit kan twee kanten op gaan. Enerzijds zoek ik de rust op in de zomer, des te kleiner het dorpje des meer ik ervan geniet. Dit jaar zaten we in de buurt van het Gardameer, maar niet aan het water, wel in de bergen een dikke 10 kilometer verder. Eén hotel en vijf huizen groot was het dorp. Maar anderzijds kan ik ook genieten in een stad. Dit wel eerder voor een kortere vakantie, een weekend of midweek ofzo. In een stad een terrasje doen en mensen kijken, daar kan ik wel van genieten. En liefst in goed gezelschap, dit kan mijn gezin zijn, maar zeker ook met een paar goede vrienden.

Welke was uw meest memorabele vakantie tot nu toe?

We zijn met ons gezin een jaartje geleden naar New York geweest. Deze reis was voor ons memorabel. Ooit hebben mijn vrouw Wendy en ik elkaar daar leren kennen, dus we moesten ooit nog wel eens terug en dit uiteraard met onze kinderen. Wat waren die onder de indruk van New York! De uitersten van die stad kan je niet beschrijven, daar moet je voor daar geweest zijn.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als u het feestvarken bent?

Beginnen doen we met een glas Negroni, goed koud. Aan tafel mag het een goed glas rode wijn zijn, bij voorkeur Italiaans, iets uit de streek van Valpolicella. Voor het eten mag de kok mij verassen. Ik eet echt alles graag en zeker als het met liefde en passie is gemaakt. Maar als ik mag kiezen dan gaat het richting Nederland, De Treeswijkhoeve, daar klopt het ganse verhaal voor mij.

Met welk cadeau kan men u écht een plezier doen?

Mijn kinderen hebben mij ook ooit deze vraag gesteld toen ze een cadeautje wilde kopen voor mijn verjaardag. Ik had toen gezegd “wat tijd zou fijn zijn”. Ze hebben voor mij een bouwset gekocht van Lego, de skyline van New York. Daar had ik dus tijd voor nodig.

Welke klus heeft u al zo vaak uitgesteld dat uw huisgenoten er nerveus van worden?

Dat valt volgens mij wel mee, ik ben er zelf nogal op gesteld dat alles in orde is. Maar het vervangen van een kapotte lamp durf ik nogal eens uit te stellen.

Welk tv-programma mogen we als uw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

We hebben nog wel een tv, maar geen abonnement. Enkel VRT kunnen we nog ontvangen en dat doet deugd. Dat is pas tijd die je wint. Wel kijken we wel eens een film op Netflix als iedereen thuis is. Meestal dan nog een film van 20 jaar geleden. Maar een serie volgen ofzo, dat is niets voor mij. Daar heb ik het geduld niet voor. Dan zit ik veel liever buiten op mijn terras, genieten van de tuin, de mensen die er dan aanwezig zijn en onze Lou (onze hond).

Voor welke artiest staat u als eerste in de rij om tickets te kopen?

Ik ben nog nooit naar een concert geweest, maar Helene Fischer zou ik wel eens willen bezig zien. Volgens mij zijn haar optredens pure ambiance. Haja, dan komen we nog even terug op vraag 1: ik kan niet zonder bergen en sneeuw. Ik ben een echte wintermens. Dus zodra het kan, ben ik weg. Skiën en een fijne après-ski mogen in mijn jaar niet ontbreken. Vandaar mijn keuze voor Helene denk ik.

Voor welke cursus zou u zich nog ooit willen inschrijven als u wat meer tijd hebt?

Wijnproeven lijkt me nog wel eens iets. Maar niet te serieus, gewoon op het gemak, wat proeven en daarover wat babbelen zodat mijn kennis wat rijker wordt en dat in een ontspannen setting.

Op welke sportprestatie bent u stiekem jaloers?

Zelf probeer ik te gaan lopen als het gaat. Soms zelfs op de meest absurde tijdstippen. Ik heb al twee marathons op mijn palmares staan. En dan wil je daar steeds een paar minuten van afpitsen, hoewel ik volgens mij wel aan het maximum van mijn kunnen zit. Dus een marathon kunnen uitlopen met een fijn gevoel, vind ik zelf al top.

Met welke Kempense ondernemer (M/V/X) zou u een blind date wel zien zitten?

Dit vind ik de moeilijkste vraag. We zijn in de Kempen veel inspirerende ondernemers rijk. Via mijn job heb ik het geluk dat ik verschillende van die ondernemers tot mijn klanten mag rekenen en dan wordt er wel eens gebabbeld over de dingen des leven. Maar ook in mijn sociaal leven kom ik personen tegen waar ik naar opkijk. Uiteraard neem je daar dan dingen van mee en word je daardoor gevormd. Ik denk dat een combinatie van die verschillende visies, ideeën of opvattingen de ideale “leerstof” is van wie je was, bent of wordt (of wil zijn).