Nieuws Kempen Out of Office: Stefan De Wilde (Radio Noorderkempen) – een liefde voor Azië, pretparken en … zatte scampi’s

Out of Office: Stefan De Wilde (Radio Noorderkempen) – een liefde voor Azië, pretparken en … zatte scampi’s

Out of Office: Stefan De Wilde (Radio Noorderkempen) – een liefde voor Azië, pretparken en … zatte scampi’s

Heel deze zomer geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Wat doen ze graag in hun vrije tijd? Hoe brengen ze de zomer door? Deze keer komt Stefan De Wilde aan bod. Hij is programmadirecteur bij Radio Noorderkempen en Stereo fm.

Hebt u een favoriet restaurant?

Enkele jarengeleden ontdekte ik restaurant “Sombat” in Antwerpen. De Thaise gastheer heeft zijn privé-woonst, een herenhuis, omgebouwd tot een klein restaurant. Je kan enkel door te reserveren in “Sombat” genieten van een verrassingsmenu. Er is geen kaart. De chef serveert je een 4 gangen menu voor een vaste prijs. Ik bezoek het restaurant om de 3 maanden en telkens ik er ben, leg ik een volgende datum vast.

Wat doet u met reizen deze zomer? Trekt u naar het buitenland, of blijft u omwille van corona in België?

Reizen is mijn hobby. Dat begint al met het uitzoeken van locaties. Ik kan me uren bezig houden met het zoeken van een hotel waar ik nog niet verbleven heb. Meestal doe ik meerdere reizen per jaar.

Dat kan een culturele groepsreis zijn, maar ik durf ook alleen richting het goede weer te trekken voor een rustvakantie. Twee van mijn reeds geplande reizen zijn door de corona-crisis geannuleerd. Uiteindelijk heb ik in het begin van de zomer nog een last-minute geboekt richting Gran Canaria.

Ik heb toch nood aan om even uit de sleur te geraken. Maar toch neem ik ook op vakantie nog mijn laptop mee, want er blijven taken uit te voeren voor Radio Noorderkempen en Stereo fm.

Er moet toch continue muziek zijn hé en ik loop niet graag nieuwe adverteerders mis.

Wat doet u graag in uw vrije tijd? Hebt u favoriete bezigheden, hobby’s?

In mijn vrije tijd bezoek ik graag pretparken. Ik vertoef graag in hoge en snelle rollercoasters.

Normaal ga ik een keer of 2 naar Phantasialand en één keer naar EuropaPark per jaar.

In Phantasialand kom ik al sinds 1974. In de beginjaren waren er veel attracties met animatronics.

Nu zijn er heel wat thrill-rides. EuropaPark is ongeveer 700 kilometer vanuit Turnhout.

Als we dat park bezoeken, maken we er een verlengd weekend van. En als ik vooraan in de attractie zit, komt er vanzelf een glimlach op mijn gezicht.

Met welke ondernemer (M/V) zou u een (business)date wel zien zitten?

Ook al ken ik Wouter Torfs al vriendschappelijk via de stichting Cunina. Toch zou ik graag met hem eens uitgebreid willen praten over marketing. Weet hij de juiste truukjes om snel een bepaald publiek te bereiken ?  Wat zijn de do’s en de don’ts? Graag zou ik met hem eens willen babbelen over al zijn ervaringen en visie. Wetende dat resultaten van een marketingplan toch steeds onvoorspelbaar zijn, fascineert me dat toch enorm om er maar steeds meer over te weten te komen.

En misschien kan ik hem wel overtuigen om eens niet nationaal op radio 2 maar lokaal op Radio Noorderkempen en Stereo fm te adverteren,  hahaha.

Welke song staat bovenaan in uw top 100 allertijden?

Mag ik als radiomaker en dj deze vraag overslaan ?

Door jaren actief daarmee bezig te zijn, krijg je toch een heel ander gevoel over muziek.

Waar mag uw vakantiehuis staan als u de Lotto zou winnen?

Als ik met pensioen ben, zie ik me wel verhuizen naar het buitenland.

Dat plan kan uiteraard versneld uitgevoerd worden als ik de lotto win.

Ik heb al enorm veel gereisd en voel een grote voorkeur voor een Aziatisch land, zoals Thailand, Vietnam, of Nepal. Maar door het reizen naar die kant van de wereld weet ik ook dat het er wel enkele maanden goed weer is. Maar er is ook een regenseizoen met stormen en tsunami’s.

Als het bedrag van de Lotto nu groot genoeg is, kan ik in verschillende delen van de wereld een vakantiehuisje kopen om er in het juiste seizoen te vertoeven. Laat me dan maar van het ene naar het andere vakantiehuisje reizen.

Met welk zelf bereid gerecht zou u zich durven inschrijven voor een kookwedstrijd?

Zatte scampi’s !!!

Oorspronkelijk een gerecht van mijn tante.

Maar ik laat de scampi’s marineren in veel meer alcohol dan zij deed.

De ongepelde scampi’s laat ik een nachtje zwemmen in porto.

Net voor het bakken worden ze nog gerold in een dikke laag rode paprikapoeder.

Het gerecht wordt met de handen gegeten, op Romeinse wijze. Dat wil zeggen: eerst de pel aflikken en dan na het verwijderen van die pel lekker smullen van de door porto doordrongen scampi.

Wie of wat neemt u mee naar een onbewoond eiland?

Mijn laptop … en En wifi natuurlijk.

Dan kan ik alsnog ‘Made in Kempen’ lezen.

Ik blijf op de hoogte van al het nieuws, internationaal tot lokaal. En ik kan contact houden via mail en video-call met vrienden en familie. Heb ik zin in take-away ? Dan bestel ik dat gewoon online.

En alle andere problemen krijg ik wel opgelost door antwoorden te zoeken op Google.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer