Nieuws Kempen ‘Out of Office’: Tim Klaassen (Dienstenthuis) houdt van The Levellers, appelsap en nog meer.

‘Out of Office’: Tim Klaassen (Dienstenthuis) houdt van The Levellers, appelsap en nog meer.

‘Out of Office’: Tim Klaassen (Dienstenthuis) houdt van The Levellers, appelsap en nog meer.

Heel deze zomer geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Wat doen ze graag in hun vrije tijd? Hoe brengen ze de zomer door? Tim Klaassen bijt de spits af. Hem kennen we als bestuurder van Dienstenthuis. Hieronder leren we hem ook eens op een andere manier kennen.

– Wat zijn de reisplannen voor deze zomer?

Na een hectische werkperiode trekken we, onder voorbehoud van veiligheid en gezondheid, deze zomer als verjaardag-uitje van de mama een weekje met het gezin naar Frankrijk en in september ga ik samen met mijn lief Klara twee weken een stuk van de ‘Camino’ wandelen. Ideaal om het hoofd helemaal leeg te maken en onderweg te genieten van mooie uitzichten en Spaanse delicatessen. Naar beide reizen kijk ik enorm hard uit!

– Wat doet u graag in uw vrije tijd? Hebt u favoriete bezigheden, hobby’s?

Dichtbij huis gaat de vrije tijd naar veel sporten. Eind juli staan er een trail van 27 kilometer en heel wat hoogtemeters op de agenda in de mooie landschappen van de Ardennen. Dat is afzien en genieten tegelijk. Een gezonde geest in een gezond lichaam, het blijft een gegeven waar ik helemaal achter sta. In een normale zomer zouden er ook veel festivals en optredens op het programma staan, maar die sparen we dan maar op voor een volgende periode. Het voelt wel alsof je tegen een kind zegt dat de Sint een jaartje overslaat.

– Aan welke huishoudelijke taak hebt u een absolute bloedhekel?

Als directeur van een dienstenchequebedrijf heb ik alle opleidingen van huishoudelijke taken gevolgd. Toch besteed ik het poetsen met de glimlach uit en is het een absolute luxe dat Fabiola, een van mijn collega’s elke week weer alles helemaal proper zet in huis. Ik kan het iedereen aanraden om een beetje kwali-tijd te kopen. Iedereen mag me bellen of mailen!

– Waar gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

Als Turnhoutse ondernemer probeer ik toch mijn steentje bij te dragen aan de lokale economie. Ik wandel maar al te graag naar de bakker en ‘het winkeltje’ in Zevendonk en ook voor het appelsap van Roes rijd ik met plezier even om.

Qua uit eten vind ik het Veldekenshof in Turnhout dan weer een aanrader. Het is een sociaal tewerkstellingsinitiatief waar er ook gekookt wordt met producten die letterlijk van het veld 100 meter verderop komen. Je kan er genieten van alle klassiekers. Stoemp met worst, ik ben fan!

– Met welke ondernemer (M/V) zou u een Blind Date (business) wel zien zitten?

Wouter Torfs is zeker een inspirator en ik zie grote gelijkenissen tussen zijn visie en aanpak en de onze bij Dienstenthuis. Allebei vinden we mensgericht ondernemen een speerpunt. Ook in de Kempen zie ik ondernemers die meer dan goed bezig zijn. Misschien moeten jullie echt eens een blinddate-sessie organiseren? Als sportieveling lijkt mij een kennismaking met een voetbaltrainer of een manager van een voetbalclub ook heel boeiend. Er zijn naar mijn mening veel gelijkenissen tussen de sport- en bedrijfswereld. Het draait om beter willen worden en de mensen op de juiste manier motiveren, opleiden en begeleiden.

– Welke song staat bovenaan in uw top 100 aller tijden?

Tim Klaassen en Rick De Leeuw

Of het nu werken of ontspannen is, muziek is bij mij nooit ver weg. Een favoriet kiezen is altijd een beetje ‘kill your darlings’. Ik neem de kans om er twee te kiezen. Levellers zag ik al meer dan 100 keer live. Daarbij leerde ik heel wat vrienden kennen. En ‘One Way of Life’ blijft een fantastisch credo. Daarnaast ben ik ook verknocht aan Nederlandstalige muziek. Ik ben jaloers op het tekstueel talent van Rick De Leeuw. En live stelt hij nooit teleur. En ‘doe alles wat je doet met hart en ziel’ van Tröckener Kecks, ook dat is in of out of office een echt levensmotto!

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.