Nieuws Kempen Overgenomen Oprins Plant wordt Plant Select

Overgenomen Oprins Plant wordt Plant Select

Overgenomen Oprins Plant wordt Plant Select

RIJKEVORSEL/HASSELT – Het Rijkevorselse Oprins Plant is overgenomen door de Limburgse Group MC, een investeringsgroep die vooral in het vastgoed actief is. Group MC uit Hasselt verwerft samen met het management van Oprins Plant de aandelen van de familie Oprins. Het Rijkevorselse bedrijf start daarmee een nieuwe toekomst met een groeiscenario en een nieuwe naam: Plant Select.

Oprins Plants werd in 1991 opgericht door Jan en Paul Oprins, die het bedrijf samen met Chantal Quirynen, wisten uit te bouwen tot een succesvolle speler in de Europese sierteelt-sector. Oprins is gekend voor niet-woekerende bamboes, bijzondere hortensia’s, en ilex crenata, een alternatief voor buxus. Er werken zo’n 50 mensen, die per jaar 1 miljoen planten kweken en verdelen.

Samen met het huidige management springt Group MC uit Hasselt in de dans, en wordt de firma overgenomen. Dit moet toelaten om een ambitieus groeiplan uit te rollen en zo de geografische expansie te bevorderen. Met de uitbreiding van 25.000 m² nieuwe, hypermoderne serres in Rijkevorsel, is er trouwens al een eerste stap gezet in dit proces.

De expansie zal gebeuren onder een nieuwe naam: Plant Select. Willem Broux, gedelegeerd bestuurder van Group MC, is klaar om de schouders te zetten onder het nieuwe project: “De verweving van de kennis en ervaring van het management en de investeerders vormt een ideale kweekcultuur voor de toekomst. Met de nieuwe aandeelhoudersstructuur van Plant Select behoudt het bedrijf het familiaal karakter met het potentieel om door te groeien naar het volgende niveau. Dit sluit ook perfect aan bij de waarden van Group MC: family owned, professionally managed. Daar gaan we voor!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Nijlen
Nijlen

Faillissement in Nijlen

In de voorbije week hebben de verschillende afdelingen van de ondernemingsrechtbank Antwerpen alles samen 19 faillissementen uitgesproken. De uitspraken van… Lees meer