Overmat Belgium Dirk Dergent Dirk Dergent. Foto: Overmat Belgium

Overmat Belgium lanceert huurkoop-formule: “Om startende ondernemers de kans te geven om te groeien”

Overmat Belgium pakt uit met een Belgische primeur. Het Herentalse bedrijf lanceert een unieke huurkoop-formule voor chapetrailers en -machines.

Overmat Belgium lanceert als eerste speler op de Belgische chapemarkt een huurkoop-formule voor chapetrailers en chapemachines. Via deze formule kunnen vloerders en chappers rechtstreeks bij het bedrijf, dus zonder tussenkomst van een bank of leasingmaatschappij, een huurkoopcontract afsluiten.

“Een chapemachine of chapetrailer is een flinke investering”, zegt Dirk Dergent, businessmanager bij Overmat Belgium. “Dankzij onze huurkoop-formule kunnen startende ondernemers een volledig uitgeruste machine aanschaffen, zonder daarvoor een dure lening aan te moeten gaan.”

Chapebedrijven die groeien en grotere nieuwbouw- of renovatieprojecten willen aannemen, kunnen dit niet zonder de aanschaf van een professioneel uitgeruste chapemachine of chapetrailer. Zo’n machine vraagt al vlug een investering van enkele honderdduizenden euro’s.

“Dat is best een groot engagement voor een jong bedrijf”, weet Dirk Dergent. “En in veel gevallen wil een bank of leasingmaatschappij deze investering voor hen niet financieren. Dankzij onze huurkoop-formule configureren startende ondernemers een chapetrailer of -machine, die volledig voldoet aan hun eisen en noden. Hierdoor kunnen ze onmiddellijk grotere opdrachten aannemen en hun omzet gevoelig en snel verhogen. Wanneer de configuratie afgerond is, bekijken we hoeveel de totale investering bedraagt. Standaard sluiten we dan een contract af om de machine in vijf jaar af te lossen. Kan de koper een kortere termijn aan, dan daalt uiteraard het totaal af te betalen bedrag.”