Nieuws Kempen Overname tussen wijnhandelaren beklonken

Overname tussen wijnhandelaren beklonken

Overname tussen wijnhandelaren beklonken

BRECHT/ZANDHOVEN/BEERSE – Een fusie om op te drinken: wijnhandel Despert uit St Job in ’t Goor (Brecht) neemt collega Les Châteaux uit Zandhoven over. De wijnen uit de opslagruimte in Beerse zijn al verhuisd naar Despert, dat vanaf 1 oktober ook de activiteiten van Les Châteaux overneemt.

“Het gaat om een vriendschappelijke overname”, vertelt Marc Bergmans, zaakvoerder van Despert.” Kris Van Erck, de man achter Les Châteaux en ikzelf zijn goed bevriend. Voor hem was de wijnhandel een uit de hand gelopen hobby; hij kon het niet blijven combineren met zijn andere zakelijke activiteiten. Enkele maanden geleden is hij met mij beginnen praten over een overname.”

Les Châteaux had geen eigen winkel en deed enkel leveringen. Klanten worden vanaf nu doorverwezen naar Despert. Ook één medewerker wordt vanuit Les Châteaux opgenomen in het team van Despert. Marc Bergmans noemt het een fijne deal: Despert kan zijn gamma en klantenbestand uitbreiden, Kris van Erck kan de zaak met een gerust hart uit handen geven. “Bij het overlaten van een eigen zaak, wil je toch dat de overnemer het met dezelfde zorg ter harte neemt”, stelt Marc Bergmans. “Dat is de zekerheid die wij hem bieden. Ook voor de klanten blijft er een goede opvolging.”

Despert houdt binnenkort opendeurdagen, op  18-19-20-21 oktober.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.