Nieuws Kempen Overname van Metallo door Aurubis vrijwel definitief

Overname van Metallo door Aurubis vrijwel definitief

Overname van Metallo door Aurubis vrijwel definitief

BEERSE – De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de geplande overname van de Metallo Group door het Duitse Aurubis.

Het non-ferro recyclagebedrijf Metallo dat bij ons een vestiging heeft in Beerse, stelt in België en Spanje 530 personen aan het werk. Aurubis kondigde de overname van Metallo in mei 2019 aan, zoals u toen ook al kon lezen bij Made In Kempen. Maar de mededingingscommisie van de Europese Unie moest zich hierover nog buigen. Die fusiecontroleprocedure is nu afgesloten.

Eind mei is de fusie in principe een feit. De overnameprijs bedraagt 380 miljoen euro. “De overname van Metallo is een belangrijke stap vooruit voor het recyclen van koper en andere metalen zoals nikkel of tin”, zegt Fritz Vahrenholt van Aurubis in Gazet van Antwerpen. “Aurubis en Metallo hebben gemeenschappelijke waarden, zoals duurzaamheid, innovatie en geavanceerde technologie.”

Aurubis heeft in de Kempen al een uitvalsbasis in Olen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer