Foto Joren De Weerdt

Padel De Velden opent in Oevel: “We waren gebeten door de sport”

OEVEL - De nieuwste speelklare padelterreinen van de Kempen liggen in Oevel (Westerlo). Naast tennisclub De Velden staan sinds deze week zes panoramische padelkooien te blinken. “De afgelopen dagen kon iedereen gratis komen proberen en dat hebben de mensen van Oevel ook massaal gedaan”, zegt Kathleen Willaert (46) die samen met haar man en een bevriend koppel het initiatief nam om Padel De Velden uit de grond te stampen.

Kathleen Willaert en haar man Raf hadden samen met het bevriende koppel Kurt Deprez en Claire Lodewick het lumineuze idee om in Oevel Padel De Velden op te starten. “Tijdens de coronacrisis zijn we zelf beginnen te spelen. Voordien hadden we nog nooit van padel gehoord, maar we waren er direct door gebeten”, doet Kathleen het verhaal.

“Padel is zo plezant om te spelen en ook heel laagdrempelig om mee te beginnen. Alleen was het in volle coronatijd op een gegeven moment aartsmoeilijk om een vrij terrein te vinden. Zo begon het idee te rijpen om zelf iets te beginnen.”

Tennisclub De Velden

De vier gingen op zoek naar sportgrond en kwamen zo in Oevel naast Tennisclub De Velden terecht. “De tennisclub en de padelclub delen dezelfde naam, maar het zijn twee aparte organisaties. Onze leden mogen gebruikmaken van de kleedkamers en het sanitair van de tennisclub. Wij hebben zelf geen kantine, dus de padelspelers kunnen bij Ria en Geert van cafetaria Den Tennis terecht om voor en na hun wedstrijden iets te drinken.”

De zes terreinen zijn ’s avonds fraai verlicht. Foto RR

Tijdens de voorbije openingsweek mocht iedereen na reservatie gratis komen spelen. “Dat was een groot succes. Heel wat inwoners van Oevel zijn op dat aanbod ingegaan, ook veel mensen die nooit eerder padel hadden gespeeld. Dat merkten we aan de verhuur van de padelrackets. Die waren heel gegeerd in de openingsweek.”

Afwerking

De afwerking rond de terreinen van Padel De Velden wordt zeer binnenkort afgerond. “Onze zes panoramische velden, met achteraan een doorlopende glazen wand, liggen in een mooie, groene omgeving. Dat is een troef. We investeerden ook extra in mooie paadjes met grote tegels en er wordt nog gras aangelegd om alles mooi in te kleden”, zegt Kathleen.

Padel De Velden is elke dag open van 7u tot 23u. Reserveren kan via de app van Playtomic, je hoeft geen lid te zijn.