Team Paloma Het team van Paloma Vlaanderen. Foto: Paloma Vlaanderen

Paloma realiseert derde overname van assistentiewoningen op twee jaar tijd

De eigenaars van de ‘Residentie Farmacie’ in Vosselaar kiezen ervoor in zee te gaan met Paloma Vlaanderen. Paloma beheert vanaf 1 juni ook de 14 assistentiewoningen van de residentie.

De overname sluit aan bij de eerdere overnames van Paloma. De Kempense uitbater van assistentiewoningen nam ook al ‘Residentie Dokter Fransen’ in Ravels en ‘De Veiling’ in Hoogstraten in beheer. Op twee jaar tijd heeft Paloma haar activiteiten in de Kempen flink uitgebreid naar gans Vlaanderen.

“We zijn blij om de Kempen positief nieuws te kunnen brengen wanneer het gaat over assistentiewoningen”, zegt Retienaar Marc Driesen, bestuurder van Paloma Vlaanderen. “In een sector die vaak negatief in het nieuws komt, willen wij laten zien dat er een groeiende markt is voor assistentiewoningen als ze op een hedendaagse, betaalbare en positieve manier worden uitgebaat.”

Verschillende overnames

Ten tijde van de overname hadden de residenties in Ravels en Hoogstraten een lage bezetting. In Ravels waren slechts 4 van de 17 flats bewoond. In Hoogstraten ging het om 4 bewoonde flats op 20. Inmiddels is er in beide projecten nog maar één flat beschikbaar. “Dit bewijst dat er een duidelijke behoefte is aan onze aanpak van assistentiewoningen”, voegt Driesen toe. “Onze bewoners waarderen de flexibiliteit om hun eigen diensten samen te stellen en zelf het kostenplaatje te bepalen.”

Foto: Paloma Vlaanderen

“Bij ons kunnen mensen van alle leeftijden zich thuis voelen. Eigenlijk zoals in een gezellige wijk, waar iedereen mekaar wel van ergens kent. Maar ook een beetje zoals in een hotel, waar je niet altijd zelf voor alles moet zorgen”

Groeien in de Kempen

In drie jaar tijd is Paloma Vlaanderen uitgegroeid tot een van de grootste uitbaters van assistentiewoningen in Vlaanderen met meer dan 800 flats in beheer. “Het woonconcept dat we hebben uitgewerkt, is uniek. Iedereen is welkom, maar niet iedereen heeft dezelfde zorg nodig. Wie minder zorg nodig heeft, betaalt dan ook minder. En mocht je situatie veranderen, dan kunnen we snel schakelen. Dankzij die flexibiliteit spreken we ook jongere leeftijdsgroepen aan”, legt Marc Driesen uit. De bestuurder benadrukt de ambitie van het bedrijf om verder te groeien in zowel de Kempen als in Limburg. “Wij zien nog veel potentieel voor uitbreiding en willen onze dienstverlening blijven verbeteren om aan de behoeften van onze bewoners te voldoen.”