Nieuws Kempen Paul Stoffels: “Er zullen genoeg vaccins zijn voor iedereen.”

Paul Stoffels: “Er zullen genoeg vaccins zijn voor iedereen.”

Paul Stoffels: “Er zullen genoeg vaccins zijn voor iedereen.”

BEERSE/GEEL – Paul Stoffels, de huidige topman van Janssen Pharmaceutica is er gerust in dat er voldoende coronavaccins zullen zijn voor iedereen, wanneer zo’n vaccin eenmaal ontwikkeld is. Het nieuws van eerder deze week dat sommige landen al deals hebben gesloten is volgens Stoffels niet problematisch. De Europese Commissie zal erop toezien dat vaccins evenwichtig worden verdeeld, stelt Stoffels.

Maggie De Block noemde het enkele dagen geleden nog onverstandig dat vier Europese landen –  Duitsland, Frankrijk, Italië én Nederland – 300 miljoen dosissen van een potentieel vaccin tegen het coronavirus kopen. Het gaat om het vaccin dat ontwikkeld wordt door de universiteit van Oxford en het farmaceutisch bedrijf Astra Zeneca. Minister De Block betreurde het dat sommige EU-lidstaten los van het overkoepelende initiatief van de Europese Commissie apart onderhandelen om een vaccin tegen het coronavirus te kopen. Volgens De Block versnipper je op die manier alles opnieuw en verzwak je iedereen.

Maar Paul Stoffels, wetenschappelijk directeur van Johnson & Johnson (het Amerikaanse moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica) deelt die vrees niet. “De vier landen die nu het voortouw nemen, werken heel nauw samen met de Europese Commissie. Het zijn vier kapitaalkrachtige landen, die sterk op voorhand kunnen investeren om de bedrijven mee helpen op te starten”, lichtte Stoffels toe in De Zevende Dag (vrt). “Maar die landen engageren zich ook om de capaciteit die wordt opgebouwd, te delen in Europa. Ik ga ervan uit dat er in Europa genoeg vaccins zullen zijn om te verdelen. Ik denk dat er uiteindelijk zoveel vaccins zullen zijn dat men niet voldoende armen zal vinden om ze te injecteren.”

Stoffels pleit er ook nog voor om, wanneer er eenmaal een vaccin op de mark is, dit niet te verdelen volgens categorieën. “Wij stellen voor dat die eerst naar de gezondheidswerkers gaan”, zegt Stoffels. “Nadien komt de oudere bevolking aan de beurt omdat die het grootste risico lopen. Dus het zal niet per land verlopen, maar per categorie.”

Reageer op dit bericht

Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer