Nieuws Kempen Peeters-Govers investeert om groei te kanaliseren

Peeters-Govers investeert om groei te kanaliseren

Peeters-Govers investeert om groei te kanaliseren

Peeters-Govers verscentrale okGroep Peeters-Govers investeerde zopas in een unieke verscentrale van zo’n 5.000m2 voor haar groenten, fruit en vleeswaren. 60 procent van de oppervlakte van de nieuwe hallen, zo’n 3.000 m2, is bestemd voor de groenten- en fruitafdeling. De rest is bestemd voor de vleesafdeling.

Naast een centrale productiehal bevat het nieuwe Delidis-gebouw enkele kleinere hallen waaronder een steriele snijkamer, een rijpingskamer voor rundsvlees, een pekelruimte, een warme en koude keuken, een diepvriescel en een wasstraat. Het bouwwerk heeft heel wat aandacht voor duurzaamheid en beschikt over een overgedimensioneerde wand-en dakisolatie en een nieuw type sectionaalpoorten aan de loskades om de warmte buiten en de koelte binnen te houden. Een driedubbele warmterecuperatie van de koelcentrale zorgt voor vloerverwarming van de kantoren, wamt het sanitair water op en wordt gebruikt voor de periodieke ontdooiing van de vriesinstallatie. Het volledige dak van de centrale is bedekt met zonnepanelen. In het hele gebouw is geen enkele bedieningsknop voor verlichting of andere zaken, alles is domoticagestuurd. De toegang tot het gebouw wordt bewaakt door o.a. een vingerafdrukscanner en intelligente camera’s. Het toegangscontrolesysteem, het volledige bewakings- en camerasysteem werden trouwens geïnstalleerd door DNCS uit Gierle.

Professionele uitstraling om nieuwe markten aan te boren
„We investeerden in deze nieuwe verscentrale om  de groei van de laatste jaren en die van de volgende jaren te kunnen kanaliseren en om het kwaliteitsniveau in de beste omstandigheden te blijven bewaken,” licht Jan Peeters toe. „De voorbije jaren namen we enkele concurrenten over die we integreerden in ons bedrijf. Dit bracht capaciteitsproblemen met zich mee en uitbreiden was noodzakelijk. Onze groothandel (Delidis nv) draaide intussen van op drie sites: Turnhout (centrale groenten en fruit), in Gierle (centrale administratie) en een tweede site in Gierle (onze vleesproductie, Vleba nv).”

Het nieuwe gebouw, waar de groothandel groenten en fruit, de productie vlees & vleeswaren en de centrale administratie gebundeld werken, moet voor een sterke synergie tussen de afdelingen zorgen. „Naast een grotere efficiëntie, werken we ook aan onze uitstraling naar potentiële grote klanten. We willen in de toekomst sterker inzetten op de institutionele markten zoals scholen, instellingen, de zorgsector en de sector van de grote cateraars. Hiervoor moeten we niet alleen de nodige professionaliteit uitstralen maar zullen we ook een aantal certificaten proberen te behalen.”

Groep Peeters-Govers is al drie generaties actief, sinds 1947. Het bedrijf verwierf bekendheid met haar winkelwagens maar produceert vlees en vleesbereidingen en distribueert groenten, fruit en vleeswaren. De verswaren die ze maken, verpakken en behandelen in de verscentrale zijn niet alleen bestemd voor de eigen supermarkten in Gierle, Beerse, Berchem, Turnhout, Antwerpen en Deurne, maar ook voor klanten in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Nederlands.

Peeters-Govers is al jaren aangesloten bij de aankoopgroepering Alvo. De groothandel binnen de groep werkt onder de naam Delidis. Het vlees- en vleeswaren productiebedrijf Vleba produceert enkel en verkoopt haar producten via Delidis. In totaal werken binnen de groep zo’n 300 medewerkers. Het bedrijf wordt geleid door Jan Peeters en Wim Peeters, inmiddels de 3de generatie aan het roer van dit familiebedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer