Bij de IJsboerke-fabriek in Kasterlee staakte het personeel A Werknemers van de vroege shift voor de fabriek van IJsboerke. — © DE ROO PATRICK

Personeel IJsboerke beëindigt staking na toezegging koopkrachtpremie

Na drie dagen van stakingen bij de IJsboerke-fabriek in Tielen (Kasterlee) is het personeel tot een overeenkomst gekomen met de werkgever. De staking begon naar aanleiding van het weigeren van de koopkrachtpremie door IJsboerke, ondanks sectorafspraken. De vakbonden ABVV en ACV ondersteunden het personeel in hun protest.

Na dagen van onderhandelingen en stakingen heeft de werkgever uiteindelijk toegegeven aan de eisen van het personeel, zo klinkt het bij de vakbonden. De koopkrachtpremie zal worden uitbetaald in de vorm van ecocheques, verdeeld over eind 2023 en eind september 2024.Eerder deze week legde Leen Huybrechts, vertegenwoordiger ACV Voeding en Diensten, uit dat het uitblijven van de koopkrachtpremie de druppel was voor veel personeelsleden, die zich al jaren onvoldoende gewaardeerd voelden. De staking ging daarom woensdagochtend om 4u al van start.

De directie reageerde op de staking en wees een verschil in interpretatie van het sectorakkoord aan als de oorzaak van het conflict.

Op de laatste dag van de staking kwam er voor de derde dag op rij bijna niemand werken. Vanuit de vakbonden klinkt het dan ook dat als er geen akkoord was bereikt de bereidheid om verder te staken zeker aanwezig was.