Nieuws Kempen Peter Bax in Weelde maakte de duikboot in ‘Torpedo’.

Peter Bax in Weelde maakte de duikboot in ‘Torpedo’.

Peter Bax in Weelde maakte de duikboot in ‘Torpedo’.

WEELDE – Nu de Belgische spektakelfilm ‘Torpedo’ in de zalen loopt, kan Peter Bax uit Weelde het resultaat bewonderen van zijn werk.

Zijn bedrijf, dat onder andere metalen constructies maakt, leverde een groot deel van de duikboot die als decor diende voor de film.

Vorige zomer zijn de loodsen van Weelde Depot gebruikt als ‘filmstudio’ voor TORPEDO, de groots opgevatte Vlaamse duikbootfilm met o.a. Koen De Bouw, Ella-June Henrard en Sven De Ridder.

Omdat de filmploeg in Weelde aan de slag ging, hebben ze in Peter Bax een partner gevonden die hen heeft geholpen met de film-duikboot te construeren.

Onderdelen

“Ons bedrijf heeft heel wat onderdelen en constructies geleverd waarmee de filmploeg de boot heeft kunnen maken”, vertelt Peter Bax. “Eigenlijk alle componenten om de boot samen te stellen, ook de draagsteun waar hij opstaat. Aan die constructie zijn ook werken uitgevoerd om een systeem te kunnen maken om de boot te doen schudden.”

Unieke ervaring

Gedurende de opnames van ‘Torpedo’ heeft Bax nauw samengewerkt met het team dat de speciale effecten verzorgt. Veel van de film is in de Kempen opgenomen, onder meer in het begijnhof van Turnhout en uiteraard in de gemeentehallen in Weelde, waar de film-duikboot in elkaar is gezet.

“Zo’n 80 procent van de film is in Weelde gefilmd. Daarnaast ook nog een deel in Malta”, weet Peter Bax. “Nu is de film klaar. Ik ben naar de première mogen gaan. Visueel is het een heel sterke film. En ik sta ergens op de vijfdelaatste regel van de aftiteling. Het was een mooie ervaring. Voor herhaling vatbaar.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.