Nieuws Kempen Peter Bax investeert 600.000 euro in nieuwe machines

Peter Bax investeert 600.000 euro in nieuwe machines

Peter Bax investeert 600.000 euro in nieuwe machines

peter baxConstructiewerken Peter Bax uit Weelde heeft 600.000 euro geïnvesteerd in drie nieuwe machines. Het gaat om een Fiber Laser met een bijhorende plooibank en een volautomatische draaibank. Met de investering kan het bedrijf zijn klanten sneller beleveren aan een betere prijs.

Constructiewerken Peter Bax is gespecialiseerd in de verwerking van staal, roestvrij staal en aluminium en actief in een veelvoud van sectoren: chemie, landbouw, industrie, woningbouw, carrosserie,… Toepassingen zijn bijvoorbeeld het maken van trappen, balustrades, kasten en binnenafwerking. Het werkterrein ligt voornamelijk in de provincie Antwerpen.

Flexibeler werken
Recent zijn nieuwe machines in gebruik genomen, waaronder een Fiber Laser om stalen platen en buizen te snijden tot 10mm dik en tot 6 meter lang en 2 meter breed. Daaraan gekoppeld staat een plooibank die op dezelfde software draait en stukken aankan tot 6 meter. De nieuwe volautomatische draaibank wisselt na het programmeren automatisch van gereedschap en is geschikt voor alle in huis gebruikte materialen.

“Alles bij mekaar gaat het om een investering van 600.000 euro”, zegt zaakvoerder Peter Bax. “Dit is voor ons bedrijf een heel belangrijke investering. Het laat ons toe om een betere kwaliteit te leveren met een hogere precisie. We kunnen naar onze klanten flexibeler zijn en goedkoper aanleveren: sneller en met minder handenarbeid.” Het bedrijf heeft 16 mensen in dienst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer