Nieuws Kempen PFL Barcelona is eerste buitenlandse vestiging van de groep, maar niet de laatste

PFL Barcelona is eerste buitenlandse vestiging van de groep, maar niet de laatste

PFL Barcelona is eerste buitenlandse vestiging van de groep, maar niet de laatste

BEERSE/BARCELONA – PFL, dat technische faciliteiten biedt bij meetings en events, heeft zijn vestiging in Spanje opgestart die het eerder dit jaar al aankondigde. Het is de ambitie van PFL om in nog meer Europese steden dergelijke dochterondernemingen uit te bouwen, om zo meer en meer duurzame meetings te kunnen organiseren, waarbij deelnemers niet meer of nog nauwelijks moeten reizen.

De Spaanse Paula Arana is vanaf nu de spilfiguur bij PFL in Spanje. Zij zal vanuit Barcelona meetings en aanverwante opvolgen, waarbij Spaanse bedrijven zijn betrokken.

“PFL is al een tijdje actief in Spanje. Onder meer in Barcelona, Madrid en Sevilla”, weet PFL-zaakvoerder Dominic De Gruyter. “Het is wel nuttig om te kunnen werken met iemand van daar. Ik heb ondervonden dat Spanjaarden chauvinistisch kunnen zijn als het op hun taal aankomt. Je krijgt meer goodwill als je het gesprek met hen in het Spaans begint. Paula is voor ons geen onbekende. Ze werkte als freelancer al quasi fulltime voor PFL.”

De komende tijd wil PFL nog meer gaan inzetten op hybride events en virtuele toepassingen van vergaderen en samenkomen. Het is een manier van werken die door corona plots een sprong vooruit heeft gemaakt, maar die ook na de pandemie voordelen biedt.

“Het is onze doelstelling om op termijn in elk relevant land in Europa een vestiging uit te bouwen om meetings te organiseren”, vertelt De Gruyter. “Daardoor zullen deelnemers zich niet meer moeten verplaatsen en verklein je dus drastisch de ecologische voetafdruk. Zo’n lokale vestiging is ook interessanter om een directer contact te hebben met plaatselijke partners en klanten.”

PFL  denkt aan nog meer buitenlandse vestigingen en voert daarom op dit moment gesprekken in Milaan, Amsterdam en Riga. Daar zijn de plannen nog niet zo concreet.

“We proberen het wat organisch te laten groeien”, licht Dominic De Gruyter toe. “Maar het streefdoel is om een brede waaier aan mogelijkheden en antwoorden te bieden aan klanten. Ik reken erop om op termijn duurzame meetings te kunnen organiseren in elk land in Europa zonder dat iemand er een vliegtuig voor moet nemen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio