Nieuws Kempen PFL: opdrachten stilgevallen door coronacrisis, maar bedrijvigheid zeker niet

PFL: opdrachten stilgevallen door coronacrisis, maar bedrijvigheid zeker niet

PFL: opdrachten stilgevallen door coronacrisis, maar bedrijvigheid zeker niet

BEERSE – PFL, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld. Maar dat betekent geenszins dat het bedrijf nu stil ligt, integendeel zelfs. Het personeel werkt zoveel mogelijk door van thuis uit. En met Abbit in huis, dat nu zo’n 2 jaar onderdeel is van PFL, is de onderneming al 20 jaar marktleider in virtueel vergaderen. Hierdoor blijft PFL actief in deze tijden van corona.

Nieuwbouw

Maar er wordt ook al volop gekeken naar wat komt na de coronacrisis. PFL heeft een bouwaanvraag ingediend om het gebouw in Beerse uit te breiden.  “De magazijn oppervlakte wordt quasi verdubbeld”, licht Dominic De Gruyter toe, zaakvoerder van PFL. “Er komt ook een extra kantoorgebouw, met extra vergaderzalen, opleidingslokalen en bijkomende video opname en montage studio’s.”

Barcelona

Daarnaast heeft PFL ook plannen in het buitenland. Het bedrijf is bezig met de voorbereidingen om een vestiging in Barcelona te openen. “Ook voor de coronacrisis werkten we al geregeld in Barcelona voor onze internationale klanten”, vertelt De Gruyter. “We hebben enkele Spaanse freelancers die quasi fulltime voor ons aan het werk waren.  Het leek ons een logische volgende stap om hier nu iets meer stabiels van te maken.  In Barcelona hebben ook enkele van onze klanten een vestiging. Die kunnen we voortaan nog beter ondersteunen.”

De voorbereidingen voor deze bijkomende vestiging hebben uiteraard ook wat vertraging opgelopen door de coronacrisis. Toch ligt het project zeker niet stil. Met behulp van virtueel overleg blijft het dossier in beweging.

Magazijn optimaliseren

Ondertussen zijn in Beerse nog meer veranderingen op til. PFL gebruikt de coronacrisis als kans om de werking van het magazijn te optimaliseren met een magazijn management systeem. Dit om materialen in de toekomst nog efficiënter te kunnen inzetten. Daarvoor geven vier medewerkers nu alle materialen een code.

PFL Academy

PFL is begin dit jaar ook begonnen met het opstarten van PFL Academy. Binnen dit opleidingsplatform wil het bedrijf zijn medewerkers gedurende hun volledige loopbaan trainen en ontwikkelen. “Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt de laatste jaren werkt PFL met veel jonge, betrokken medewerkers waar in de markt geen passend opleidingsplan voor bestond”, weet Dominic De Gruyter. “Binnen de PFL academy kunnen we deze jonge medewerkers een kans geven in een op maat geschreven opleidingsplan. De komende maanden bieden de gelegenheid om hier extra aandacht aan te geven, via onze eigen E-learnings en met parktijkopdrachten. Momenteel hebben we alle ruimte om te kunnen trainen en tegelijk de “social-distancing” in acht te nemen. We maken graag van de nood een deugd”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.