Mi! Streetfood en Wingerd

‘Pietje Pikant’ zorgt voor unieke ‘experience’ in Vorselaar

Restaurant Wingerd en Mi! Streetfood Catering slaan de handen in elkaar om een uniek take-away- en deliveryconcept te lanceren: de Streedfood Experience. Tijdens twee weekends zal chef Pieter van Wingerd Aziatisch geïnspireerde streetfoodgerechten volgens zijn signatuur onder handen nemen. Het concept slaat aan: het eerste weekend is al uitverkocht.

"Een gewone take-away organiseren was voor ons restaurant niet opportuun", zegt Jolien Lanen, zaakvoerder van restaurant Wingerd in Vorselaar. "Ons restaurant heeft vlak voor de coronacrisis een verschuiving gemaakt van brasserie naar gastronomisch restaurant. Hierdoor zijn de gerechten van onze huidige kaart te moeilijk om kwalitatief in een doos te steken." Het restaurant kreeg na de veranderende koers snel een verwijzing in Gault-Milliau. Dat leverde ook een nieuw cliënteel op van zakenmensen, hoewel de trouwe klanten hun weg bleven vinden.

Chef Pieter Coomans en Stenn Mi! Streetfood zijn naast collega's ook kameraden. "Waarom niet iets samen doen, want als ondernemer wil je altijd in beweging blijven. De insteek van een chef die zich buigt over streetfood leek een goed uitgangspunt. Het thema van de eerste Experience is Azië. Klanten kunnen een grote of een kleine box bestellen. Hierin zitten verschillende componenten: zowel gerechtjes als garnituren. Daarnaast hebben we de box ook met mooi papier ingepakt, met enkele verrassingen. En Unitrips, het reisagentschap van Sjobbe Schellens met specialisatie in Azië, zorgt voor een Aziatisch getinte playlist."

En Pieter stopt zelf nog een extra verrassing in de box. "Ha, zijn Pietje Pikant mag niet ontbreken. Dat is een zelfgemaakte sambal, uit eigen keuken."