Nieuws Kempen Pikatso Group maakt eigen schermen voor horeca

Pikatso Group maakt eigen schermen voor horeca

Pikatso Group maakt eigen schermen voor horeca

BOOISCHOT – Pikatso group uit Booischot (Heist-op-den-Berg) heeft zijn activiteiten uitgebreid naar het vervaardigen van afscheidingsschermen voor horeca en andere openbare plaatsen. Hoewel restaurants en cafés nog niet weten wanneer en hoe ze mogen heropenen, kreeg Luc Tobback, zaakvoerder van Pikatso, toch al vragen vanuit de horeca om dergelijke schermen te leveren.

Pikatso Group Belgium levert kunststof afgewerkte items en is ook leverancier van allerhande items meestal van Scandinavische oorsprong. Pikatso promoot ook op vraag van fabrikanten, nieuwe producten bij architecten en openbare besturen.

“De laatste weken hebben wij volop transparante schermen vervaardigd in plexi en Polycarbonaat transparant”, weet zaakvoerder Luc Tobback. “Transparante schermen zijn ondertussen bijna niet meer te krijgen.  Dus zijn we overgeschakeld naar een nieuw systeem anti-corona schermen. Dat ligt in het verlengde van ons bestaande gamma.”

Pikatso verzaagt grote kunststof platen tot schermen en voorziet ze van een kader en onderstel, zodat ze rechtop kunnen staan. De schermen hebben een hoogte van 180 cm ideaal en een breedte van 125 of 200 cm. Ze zijn licht in gewicht en makkelijk verplaatsbaar. Alle schermen zijn voorzien van wieltjes, zodat het wegrijden zeer eenvoudig is, voor poetsen of aanpassingen. Bovendien is het polycarbonaat waaruit ze zijn vervaardigd, veel slagvaster dan glas of plexi.

“De schermen laten het licht door, zodat de open ruimte behouden blijft, maar geven zeker de nodige privacy in de horecasector. Bovendien kunnen wij we ook in opaal kleur leveren, voor meer discretie. Het is ook mogelijk om er reclame op te zetten, want handig kan zijn voor een café”, weet Tobback. “Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat ik, door mijn vele contacten in verschillende sectoren, de juiste ideeën bij een bestaande behoefte heb weten te brengen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.