Nieuws Kempen Platform van Turnhoutse bureau Culd groeit aan belang

Platform van Turnhoutse bureau Culd groeit aan belang

mockups-design.com

Platform van Turnhoutse bureau Culd groeit aan belang

TURNHOUT – Wie graag zelf aan oude auto’s sleutelt, weet dat er ook veel tijd kan gaan zitten in de zoektocht naar onderdelen. Maar voor oude luchtgekoelde Volkswagens gaat het misschien wat vlotter. Dat is dan te danken aan het online platform dat Culd ontwikkelde. Het Turnhoutse communicatiebureau zorgde voor een plek waar verdelers van die onderdelen een eigen webshop kunnen uitbouwen.

Culd heeft zijn platform gemaakt in opdracht van BBT. Dat is een groothandel in onderdelen voor klassieke VW’s én al jaren een klant van Culd. “Meer dan 10 jaar geleden hebben we ook al hun eerste website gebouwd”, vertelt Steffan Blockx van Culd. “Toen ging het om een soort van online catalogus, waaruit plaatselijke verdelers konden bestellen. Het huidige platform maakten we een drietal jaar geleden voor BBT en gaat nog wat verder. Daarop kunnen die plaatselijke verdelers gratis een eigen webshop aanmaken.”

Elk van die verkopers kan een webshop maken met eigen logo en kleuren en kan er ook nog andere producten aan toevoegen. Het grote voordeel is dat alles draait op één systeem en de webshops automatisch zijn gekoppeld aan de stocksoftware van BBT.

“het systeem is zo opgebouwd dat een nieuwe shop in een klein uurtje kan worden gelanceerd en de verdeler heeft een shop met meer dan 8.000 producten”, weet Steffan Blockx. “Ondertussen gebruiken verdelers en hun klanten uit heel Europa ons platform. Er zijn verdelers bij uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Maar ook eentje uit eigen streek, een onderneming in Geel. Het belang van het platform groeit nog steeds. Deze week hebben we de 20ste shop online gezet. Die is van een verdeler uit Nederland.

Naast al deze activiteiten heeft Culd ook zopas zijn eigen website nog vernieuwd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

VGD breidt uit naar Herentals

HERENTALS – Het internationale bedrijf VGD, gespecialiseerd in onder andere accountancy, taks & audit heeft een nieuw filiaal geopend in… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Nijlen
Nijlen

Faillissement in Nijlen

In de voorbije week hebben de verschillende afdelingen van de ondernemingsrechtbank Antwerpen alles samen 19 faillissementen uitgesproken. De uitspraken van… Lees meer