Nieuws Kempen Platina voor Turnhoutse juwelierszaak

Platina voor Turnhoutse juwelierszaak

Platina voor Turnhoutse juwelierszaak

TURNHOUT – Luyten, juwelier en horlogezaak in Turnhout viert zijn 70ste verjaardag. Een platina jubileum heet zoiets en dat is voor een juwelier uiteraard toepasselijk. De zaak is nog steeds te vinden op dezelfde plek waar ze in 1950 begon, al heeft de winkel in die periode wel wat gedaanteveranderingen en uitbreidingen ondergaan.

Op 19 december 1950 begint Emiel Luyten een winkel in horloges, klokken en wekkers aan de Renier Sniederstraat 54 in Turnhout. Hij gebruikt op dat moment alleen de linkerkant van het handelspand. Aan de rechterkant heeft zijn zuster een winkel in babykleding.

70 jaar later is Luyten op hetzelfde adres nog steeds een vertrouwd aanspreekpunt voor juwelen, trouwringen, horloges en luxe schrijfgerief. Wel bestrijkt de winkel nu de huisnummers 52 tot en met 58, want in de loop der jaren zijn de belendende panden aangekocht en is de zaak steeds uitgebreid. Wel is het doorheen de tijd een echt familiebedrijf gebleven, waarin intussen de vierde generatie actief is.

Om het platina jubileum te vieren, heeft Luyten een gelegenheidsmagazine uitgegeven dat is verstuurd naar 2.000 klanten. “Dat onze grootvader 70 jaar geleden vanuit zijn ouderlijk huis zijn passie voor klokken en horloges mocht loslaten op zijn omgeving, is achteraf gezien het begin van een heel mooi verhaal geweest’, staat er in te lezen. “In die 70 jaar hebben we tal van juwelen en horloges met de nodige zorg onder handen genomen. Verschillende generaties hebben we mogen verblijden met juwelen die een belangrijk moment of dag perfect belichten, met het herstellen van erfstukken in al hun oude glorie, met een horloge dat van vader op zoon of van moeder op dochter zal doorgegeven worden. Dat maakt dat we ons veel meer voelen dan puur juwelier. We zijn in zekere mate geluksbrengers, makers van een prachtige herinneringen die generaties lang zullen doorgegeven worden. We hopen dat nog minstens 70 jaar te mogen doen.”

 

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Danny M. 2020-12-24 07:50:49

heel vak bekwame zaak , vlotte medewerkers en leiding , en een snelle en geweldige service waar voor dank , groeten Meulders Danny

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.