Nieuws Kempen Pleidooi van Soudal voor Europese normen voor PU-schuim leidt tot resultaat

Pleidooi van Soudal voor Europese normen voor PU-schuim leidt tot resultaat

Pleidooi van Soudal voor Europese normen voor PU-schuim leidt tot resultaat

TURNHOUT – Soudal is verheugd te melden dat de PU-schuim sector er in is geslaagd teststandaarden te ontwikkelen die worden erkend door de regulerende overheidsinstanties. Als marktleider en voorloper in de mondiale PU schuimmarkt in spuitbussen, heeft Soudal een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van deze standaarden. 

Luc Thys, Group Marketing and R&D Director bij Soudal, nam in 2016 het initiatief om een werkgroep op te richten die standaarden zou kunnen bepalen waaraan PU-schuim van Europese fabrikanten moet voldoen. Na veel overleg zijn die standaarden nu eindelijk een feit.

“Het gaat om het vastleggen van standaarden voor verschillende eigenschappen van PU-schuim als; hoe gedraagt het zich onder zeer lage, of heel hoge temperaturen, hoe hard krimpt het of zet het uit? Op die manier wordt het bij aankoop mogelijk om betere en mindere kwaliteit van elkaar te onderscheiden. Voortaan is af te lezen of een schuim wel of niet aan die standaarden voldoet.”

De werkgroep, voorgezeten door Ivan Boeykens van Soudal ontwikkelde een set EN-standaarden die werden goedgekeurd en gepubliceerd.

Luc Thys: “De PU schuim industrie pleitte al jarenlang voor een methode om de performantie van hun producten op basis van objectieve en transparante criteria te kunnen meten. Maar tot zo’n tien jaar geleden was er nog onvoldoende samenwerking of wederzijds vertrouwen. De oprichting van de OCFwerkgroep binnen FEICA en het lidmaatschap van de meeste Europese PU schuim producenten in spuitbus, was een doorbraak. Ik zou hierbij ook alle betrokken concurrenten in de PU-schuimmarkt willen bedanken voor hun waardevolle bijdrage en samenwerking. Zowel voor ons als voor de consument is dit een stap vooruit. Het wordt nu mogelijk om eerlijk te vergelijken, zodat je weet wat je koopt.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.