Pluimvee Stoffels Zaakvoerster Miranda (derde van links) in de nieuwe winkel met personeelsleden Nicole, Jos en Tin. Naast haar staan broer Frank, die de groothandel doet, en ouders Jan en Hilda. — © ram

Pluimvee Stoffels neemt nieuwe en grotere winkelruimte in gebruik

Op de Voort in Meerle (Hoogstraten) is dinsdagochtend Kippenwinkeltje Stoffels geopend. De winkel bevond zich vroeger in de Heimeulenstraat, maar is samen met de groothandel in pluimvee verhuisd naar een gedeelte van de gebouwen van de voormalige slachterij Herdico.

Kippenwinkeltje Stoffels bleef een week gesloten om alles te kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie. Zaakvoerster Miranda Stoffels en haar personeel hebben er lang naar uitgekeken. “De plannen om te verhuizen bestonden al langer, maar de verbouwingswerken zijn een jaar geleden gestart”, vertelt Miranda. “Het winkelgedeelte is vier keer groter dan in de Heimeulenstraat. Het assortiment aan verse kipproducten en andere voedingswaren is grotendeels hetzelfde gebleven. Vroeger kon ik niet altijd alles in de koeltoog leggen om uit te stallen, dat is nu geen probleem meer. Ook voor de gebraden kippen is er nu plaats in de winkelruimte.”

“Achter de winkel hebben we één grote ruimte gemaakt voor de warme en koude keuken. Op de vorige locatie waren dat nog aparte lokalen. Die indeling was zo gebleven nadat we gestopt zijn met zelf kippen slachten. De nieuwe winkel gaat meer geopend zijn. Voortaan kunnen klanten ook op maandag en woensdagnamiddag bij ons terecht. De eerste honderd klanten hebben dinsdag een goodiebag van Verstegen gekregen.”

© ram

Derde generatie

Pluimvee Stoffels is een familiebedrijf. Met Miranda die de winkel uitbaat en haar broer Frank voor de groothandel staat de derde generatie aan het roer. Zij stapten in de jaren negentig mee in de zaak van hun ouders Jan en Hilda. “De geschiedenis gaat terug tot 1939”, vertelt Hilda. “Jans ouders zijn toen begonnen met de verkoop van eieren en later ook kip. Dertig jaar later zijn Jan en ik er bij gekomen. Er was toen nog geen winkel, de verkoop gebeurde op de vloer zoals ze zeggen. Mijn man en ik hebben ook jarenlang met een kippenkraam op markten gestaan. De winkel en de koelruimtes zijn altijd naast onze woning geweest. Het gaf vorige week een vreemd gevoel toen het laatste van Pluimvee Stoffels verhuisd was uit de Heimeulenstraat.”

http://www.kippenwinkeltjestoffels.be